Volwassenen

Loopbaanonderzoek

Voor volwassenen
Loopbaanonderzoek

Weet je niet welke opleiding of welk werk bij jou past? Heb je geen (aansluitend) diploma of twijfel je of je het niveau van een mbo-opleiding wel aan kunt? Dan kun je een loopbaanonderzoek doen. Je krijgt hiermee een soort carrière-advies. 

Duur
3-4 uur
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten Emmeloord Leeuwarden Sneek
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 230,00
Startdata
Drachten op elk moment

Je krijgt beter zicht op je eigen interesses en je sterke en minder sterke kanten. Je krijgt beter zicht op je capaciteiten in vergelijking met de niveaus binnen het mbo en op de mogelijkheden voorinstroom in het hbo. Daarnaast oriënteer je je op een vervolgopleiding.

Stages

Groepsfoto

Inhoud

Het loopbaanonderzoek is een uitgebreid onderzoek dat bestaat uit verschillende testen. Het onderzoek begint met een gesprek waarbij je samen met de deskundige van ROC Friese Poort helder krijgt wat je wilt weten over je toekomstmogelijkheden. Vervolgens krijg je een korte uitleg over de testen en start je met de eerste test. We kunnen naar aanleiding van het gesprek testen afnemen op het gebied van interesses, capaciteiten, persoonlijkheid, competenties, motivatie en leerstijlen.

Daarnaast kan er informatie gezocht worden over opleidingen en beroepen die bij je passen en kan er een actieplan opgesteld worden om je te helpen met het maken van een keuze. De testen worden individueel afgenomen via de computer. Jouw resultaten worden in een rapportage vastgelegd en leiden naar een scholingsadvies of een advies die je richting geeft in je loopbaan. Deze rapportage bespreekt de deskundige vervolgens met jou. Het Loopbaanonderzoek duurt inclusief de gesprekken drie tot vier uur.

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Leeruren3-4 lesuren
Lesmomentop elk moment

Toelating

Om te kunnen deelnemen aan het Loopbaanonderzoek moet je minimaal beschikken over afgerond basisonderwijs. Als we niet zeker weten of je de Nederlandse taal voldoende beheerst, nemen we eerst een taaltoets af.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van het Loopbaanonderzoek ontvang je een rapportage met een scholingsadvies of een advies die je richting geeft in je loopbaan.

Kosten

Scholingskosten€ 230,00
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 230,00
BTWexclusief

Startdata

Drachten op elk moment
Emmeloord op elk moment
Leeuwarden op elk moment
Sneek op elk momen

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66