Capaciteitentest

Voor volwassenen
Capaciteitentest

Wil je je capaciteiten inzichtelijk maken? Heb je geen (aansluitend) diploma of twijfel je of je het niveau van een mbo-opleiding wel aan kunt? Dan kun je een capaciteitentest doen.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 uur
Leerweg
Cursus / training, Test / toets / examen
Locatie(s)
Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 195,00
Eerstvolgende startdatum
op elk moment Drachten

Je krijgt beter zicht op je capaciteiten in vergelijking met de niveaus binnen het mbo en op de mogelijkheden voorinstroom in het hbo.

Stages

Inhoud

De test begint met een gesprek waarbij je samen met de deskundige van ROC Friese Poort helder krijgt wat je wilt weten over je toekomstmogelijkheden. Vervolgens krijg je een korte uitleg over de test, daarna start je met de test. Deze wordt individueel afgenomen via de computer. Jouw resultaat wordt in een rapportage vastgelegd en leidt naar een conclusie of advies. Deze rapportage bespreekt de deskundige vervolgens met jou. De capaciteitentest duurt twee uur, inclusief de gesprekken.

Studielast

Studieduur1 dagdeel
Leeruren2 lesuren
Lesmomentop elk moment

Toelating

Om te kunnen deelnemen aan deze Capaciteitentest moet je minimaal beschikken over afgerond basisonderwijs. Als we niet zeker weten of je de Nederlandse taal voldoende beheerst, nemen we eerst een taaltoets af.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de capaciteitentest ontvang je een rapportage met een conclusie of advies.

Kosten

Scholingskosten€ 195,00
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 195,00
BTWexclusief

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66