Taal- en rekencentrum

Voor volwassenen

Taal en rekenen wordt steeds belangrijker in het (mbo-)onderwijs. Taal en rekenen worden verplichte onderdelen van de examens waarmee een middelbare beroepsopleiding (mbo) wordt afgesloten. Daarom heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen het Taal- en rekencentrum opgericht.

Het Taal- en rekencentrum is onder andere bedoeld voor mensen die hun taal- en/of rekenniveau willen verhogen, bijvoorbeeld om een mbo-traject te kunnen starten of een mbo-diploma te behalen. In het Taal- en rekencentrum werk je zelfstandig, maar er zijn docenten aanwezig die je begeleiden. Je werkt aan algemene taal- en rekenprogramma’s. Ook kun je aan de slag met je taal- en rekenvaardigheden om het niveau te bereiken dat nodig is om je beroepsopleiding te kunnen (blijven) volgen.

Stages

Inhoud

De cursus is opgebouwd uit blokken van vijf weken. Je volgt één middag per week les. De tijdsduur van je cursus is afhankelijk van de uitslag van de intake en de niveautoets en het niveau dat je wilt bereiken. Het Taal- en rekencentrum is open op maandag t/m donderdag van 14.15 tot 16.10 uur. Daarnaast kun je je inschrijven voor workshops of lessen over specifieke onderwerpen.

Je krijgt de volgende Vakken

  • luisteren (niveau 2F en 3F)
  • lezen (niveau 2F en 3F)
  • taalverzorging (niveau 2F en 3F)
  • getallen (niveau 2F en 3F)
  • verhoudingen (niveau 2F en 3F)
  • meten en meetkunde (niveau 2F en 3F)
  • verbanden (niveau 2F en 3F)

Studielast

Studieduur:afhankelijk van het niveau
Leeruren2,5 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
Lesmoment:maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag, van 14.50 - 17.20 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor dit traject. Voordat je start, heb je een vrijblijvend intakegesprek waarna je een niveautoets krijgt. Na het intakegesprek en de toets kunnen we samen met jou bepalen welk traject het beste aansluit bij je situatie en wensen.

Examen

Na het blok van vijf weken krijg je een niveaubepalende toets.

Diploma

Na het blok van vijf weken krijg je de uitslag van je niveaubepalende toets toegestuurd.

Kosten

Scholingskosten€ 199,00
Lesmateriaalexclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 199,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 27,00 - € 60,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor lesmateriaal wat je zelf dient aan te schaffen.
Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.