Volwassenen

Inburgering en Loopbaan

Voor volwassenen
Inburgering

Inburgering en Loopbaan

Inburgering
Ben je nieuw in Nederland? En wil je hier werken of een opleiding volgen? Of wil je hier leven en wonen? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk Nederlands leren. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen verzorgt lessen Nederlands ter voorbereiding op het Inburgeringsexamen en Staatsexamen.

Nieuwe kansen op de arbeidsmarkt
Wil je een nieuwe stap maken? Bijvoorbeeld in werk of opleiding? Wij kunnen je meer zicht geven op je toekomstmogelijkheden met behulp van een capaciteitentest, loopbaanonderzoek of een begeleidingstraject. Wij helpen je graag bij het creëren van nieuwe kansen voor jezelf.

Inburgering en Loopbaan

Bij veel beroepen is het belangrijk dat je goed kunt communiceren in de Nederlandse taal. Je kunt bij ons lessen Nederlands volgen ter voorbereiding op het Inburgeringsexamen en Staatsexamen. Dit examen moet je halen om in Nederland te werken of een opleiding te volgen. Je werkt in kleine groepen met zeer ervaren docenten. Onze inburgeraars halen goede resultaten. Je kunt de opleiding vaak betalen met een vergoeding van het DUO. Kijk hiervoor op www.inburgeren.nl

Met een capaciteitentest, loopbaanonderzoek of een begeleidingstraject krijg je meer zicht op je toekomstmogelijkheden.  Als jong volwassene kun je soms een Entreeopleiding volgen. Met een capaciteitentest wordt vooraf jouw niveau bepaald. 

MBO-opleidingen

MBO-opleidingen

In deze richting bieden we binnen het volwassenenonderwijs momenteel geen mbo-opleidingen aan.
Agenda

Agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

  • ROC Friese Poort is in bezit van het Keurmerk Blik op Werk. Inburgeraars die bij ons een inburgeringscursus volgen, komen dankzij dit keurmerk in aanmerking voor een lening van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

    keurmerk Blik op Werk

  • Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Als je moet inburgeren ontvang je een brief van DUO. Het staatsexamen NT2 doe je als je een beroepsopleiding wilt gaan doen of als je wilt studeren.

  • Je kunt je bij ons voorbereiden op het Staatsexamen. Als je toe bent aan het staatsexamen dan kun je je hiervoor zelf aanmelden bij DUO. Meer informatie over het Staatsexamen vindt je op www.staatsexamensnt2.nl.

    English version English flag

  • Ja, je betaalt zelf je inburgeringstraject. Het is voor sommige Inburgeraars mogelijk om hiervoor een lening aan te vragen via DUO. Voor meer informatie verwijzen wij je naar www.inburgeren.nl. Hier vind je informatie over inburgeren in Nederland en de mogelijkheid tot het afsluiten van een lening. 

    English version English flag

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66

Adviesgesprek aanvragen