Zelfstandig werkend kok

Voor volwassenen
Zelfstandig werkend kok

Ben jij gek op koken en vindt je het leuk de keuken draaiende te houden? Wil je graag werken als zelfstandig werkend kok of wil je een branchediploma halen om door te groeien? Dan is deze branche-opleiding echt iets voor jou!

Duur
25 weken
Leerweg
Branche erkende opleiding
Locatie(s)
Sneek Terschelling
Kosten
Scholingskosten € 3.425,00
Eerstvolgende startdatum
september 2020 Sneek

De kerntaak van een zelfstandig werkend kok is het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van de werkzaamheden in de keuken onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende. De zelfstandig werkend kok bereidt alle gerechten zelfstandig en komt met initiatieveren voor aanpassing en variatie van de menukaart en voor de werkwijze in de keuken. Daarbij hou je rekening met de formule van het bedrijf waarin je werkt.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding vergroot je je kennis en vaardigheden in de keuken. Je leert initiatieven nemen om de menukaart en de werkwijze in de keuken aan te passen. Je leert konfijten en wecken, vliezen en pareren van vlees, bereiden van orgaanvlees, roken van vis- en vleesproducten, uitbenen, slowcooking, papillotte, vacuümbereiding, fonceren, patisserie en uitgebreide desserts. Daarnaast leer je het verwerken van schaal- en schelpdieren zoals oesters, kreeft, coquilles en garnalen. Er wordt ook aandacht besteed aan Dutch Cuisine; een bijzondere toevoeging aan het lesprogramma over gezonde, regionale voeding vanuit het seizoen en met oog voor milieu. 

Studielast

Studieduur25 weken
Leeruren7 lesuren (1 dag) en circa 3 uur zelfstudie per week
Stage120 uur
Lesmomentmaandag, schoolvakanties vrij

Stage is niet noodzakelijk, maar wel gewenst voor de voortgang van je opleiding.

Toelating

Je bent in het bezit van het (branche)diploma kok of hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Examen

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het landelijk erkend SVH diploma.

Werken

Je kunt aan het werk als kok in horecagelegenheden zoals hotels, restaurants, horecabedrijven en in de toeristische sector. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 3.425,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 3.425,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 450,00 en € 250,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het examen en eventuele kokskleding.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66