SVH Kok

Voor volwassenen
SVH Kok

Ben jij gek op koken en hou je van lekker eten? Wil je graag werken als kok of wil je een branchediploma halen om door te groeien? Dan is deze brancheopleiding echt iets voor jou!

Duur
25 weken
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Incompany, Sneek, Terschelling
Lesmoment
middag, avond
Kosten
Scholingskosten € 3.125,00
Eerstvolgende startdatum
20-09-2021 Sneek

Als kok bereid je gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je voor een nette en schone werkomgeving zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding SVH Kok leer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit te voeren in de keuken. Je leert de dagelijkse werkzaamheden plannen, bevoorrading van de keuken en het controleren van producten. Je leert snij- en spuittechnieken en het presenteren en dresseren van gerechten. Daarnaast leer je het bereiden van diverse bouillons, gebonden soepen, koude soepen, salades, aardappelgarnituren, warme en koude sauzen, desserts, deeg, beslag, vis, vlees en wild. Er wordt ook aandacht besteed aan Dutch Cuisine; een bijzondere toevoeging aan het lesprogramma over gezonde, regionale voeding vanuit het seizoen en met oog voor milieu. 

Je krijgt de volgende Vakken

 • bedrijfsformules
 • inrichting van werkruimten en materialen
 • distributietechnieken
 • productietechnieken
 • grondstoffen en productievoorbewerking
 • kook- en bereidingstechnieken
 • afwerkingstechnieken
 • schoonmaak- en opdeeltechnieken
 • HACCP
 • warenkennis en grondstoffen
 • bestellen van ingrediënten

Studielast

Studieduur25 weken
Leeruren7 lesuren (1 dag) en circa 3 uur zelfstudie per week
Stage120 uur
Lesmomentmaandag, schoolvakanties vrij

Stage is niet noodzakelijk, maar wel gewenst voor de voortgang van je opleiding.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het landelijk erkend SVH diploma.

Werken

Je kunt aan het werk als kok in horecagelegenheden zoals hotels, restaurants, horecabedrijven en in de toeristische sector. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 3.125,00
Lesmateriaal€ 50,00
Examenkostenexclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 3.175,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 375,00 en € 250,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het examen en eventuele kokskleding.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.