Volwassenen
i Dit scholingstraject komt in aanmerking voor STAP-budget. Check of jij in aanmerking komt voor de aanvraag en meld je dan eerst bij ons aan. Vink in de laatste stap van je aanmelding bij subsidie STAP-budget aan. Je ontvangt na je aanmeldingsbevestiging van ons een STAP-aanmeldbewijs. Daarmee vraag je in het betreffende tijdvak STAP-budget aan. Met STAP-budget

SVH Kok

Voor volwassenen

Ben jij gek op koken en hou je van lekker eten? Wil je graag werken als kok of wil je een branchediploma halen om door te groeien? Dan is deze brancheopleiding echt iets voor jou.

Tijdens de opleiding SVH Kok leer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit te voeren in de keuken. Je leert de dagelijkse werkzaamheden plannen, bevoorrading van de keuken en het controleren van producten. Je leert snij- en spuittechnieken en het presenteren en dresseren van gerechten. Daarnaast leer je het bereiden van diverse bouillons, gebonden soepen, koude soepen, salades, aardappelgarnituren, warme en koude sauzen, desserts, deeg, beslag, vis, vlees en wild. Er wordt ook aandacht besteed aan Dutch Cuisine; een bijzondere toevoeging aan het lesprogramma over gezonde, regionale voeding vanuit het seizoen en met oog voor milieu. 

Duur
25 weken
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Sneek, Terschelling
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 3.195,00
Eerstvolgende startdatum
Sneek okt-23

Vakken

 • bedrijfsformules
 • inrichting van werkruimten en materialen
 • distributietechnieken
 • productietechnieken
 • grondstoffen en productievoorbewerking
 • kook- en bereidingstechnieken
 • afwerkingstechnieken
 • schoonmaak- en opdeeltechnieken
 • HACCP
 • warenkennis en grondstoffen
 • bestellen van ingrediënten

Studielast

Studieduur25 weken
Leeruren8 lesuren (1 dag) en circa 3 uur zelfstudie per week
Stage120 uur
Lesmomentmaandag, schoolvakanties vrij

Stage is niet noodzakelijk, maar wel gewenst voor de voortgang van je opleiding.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Stage/werkplek

Stage/werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het landelijk erkend SVH diploma.

Doorleren studies

Doorleren

Werken

Je kunt aan het werk als kok in horecagelegenheden zoals hotels, restaurants, horecabedrijven en in de toeristische sector. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 3.195,00
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 3.195,00
BTWvrijgesteld

Bijkomende kosten, zoals eventuele kokskleding, zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze opleiding
Subsidie: STAP-budget
Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: Ontwikkelfonds groei vooruit
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

Check hier alle subsidiemogelijkheden


Startdata

Sneek
okt-23 Inschrijven
Terschelling
sep-23 Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden