Jan van Buiten met sinaasappel.jpg

Basiskok

Voor volwassenen

Als kok bereid je gerechten en werkt ze af voor uitgifte aan de gasten. Hierbij houd je rekening met hun wensen en verwachtingen. Daarnaast zorg je voor een nette en schone werkomgeving zodat bereidingen op hygiënische wijze verlopen.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je voorbereidende, productie- en afrondende werkzaamheden uit te voeren in de keuken. Je leert de dagelijkse werkzaamheden plannen, bevoorrading van de keuken en het controleren van producten. Je leert snij- en spuittechnieken en het presenteren en dresseren van gerechten. Daarnaast leer je het bereiden van diverse bouillons, gebonden soepen, koude soepen, salades, aardappelgarnituren, warme en koude sauzen, desserts, deeg, beslag, vis, vlees en wild. Er wordt ook aandacht besteed aan Dutch Cuisine; een bijzondere toevoeging aan het lesprogramma over gezonde, regionale voeding vanuit het seizoen en met oog voor milieu. 

Studielast

Studieduur25 weken
Leeruren7 lesuren (1 dag) en circa 3 uur zelfstudie per week
Stage120 uur
Lesmomentmaandag, schoolvakanties vrij

Stage is niet noodzakelijk, maar wel gewenst voor de voortgang van je opleiding.

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Het examen wordt afgenomen door examinatoren van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het landelijk erkend SVH diploma.

Werken

Je kunt aan het werk als kok in horecagelegenheden zoals hotels, restaurants, horecabedrijven en in de toeristische sector. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

Scholingskosten€ 3.175,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 3.175,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 375,00 en € 250,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het examen en eventuele kokskleding.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66