Barista
Volwassenen

Barista basis

Voor volwassenen

Crebo K1224

Espresso, cappuccino of een zwarte koffie. Wil jij weten hoe je de perfecte koffie zet? Met het keuzedeel Barista basis leer je alles op het gebied van koffie. Van het branden van de koffiebonen, het onder woorden brengen van de koffiesmaak en natuurlijk het zetten van verschillende soorten koffie.

Koffie wordt in de horeca een steeds groter aspect. Gasten zijn kritischer en hechten meer waarde aan koffie met een goed én eerlijk verhaal. Daardoor stijgt de vraag naar medewerkers met kennis over koffie. Na het afronden van de cursus ken jij het verschil tussen Robusta- en Arabicabonen en kan je meer vertellen over diverse soorten koffie en de bereidingswijze. Daarnaast heb je de vaardigheid om in te spelen op de wensen van de gasten en kan je vragen over koffie beantwoorden.

De cursus bestaat uit een theorie, praktijk en examengedeelte dat in 1 dag kan worden doorlopen.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Duur
8 uur
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Drachten, Incompany, Sneek
Lesmoment
ochtend, middag, avond, zaterdag
Kosten
Scholingskosten € 315,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten in overleg

Studielast

Studieduur2 dagdelen die samengevoegd kunnen worden tot 1 dag
Leeruren

8 lesuren (1 dag) verdeeld in 2 uur theorie en 6 uur praktijk

Lesmomentnader te bepalen

Bij in-company trajecten wordt het lesmoment in samenspraak met de organisatie bepaald. Heb je als individu interesse in dit traject? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden via de button 'Stel je vraag'. 

Toelating

Start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Minimaal 1 jaar relevante horeca-werkervaring.

Examen

Aan het eind van de cursus doe je een eindopdracht en vindt er een evaluatie plaats.

Diploma

Als je het keuzedeel en het examen met voldoende resultaat afsluit ontvang je een mbo-certificaat. Dit certificaat wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO.

Kosten

Scholingskosten€ 315,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 315,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Drachten
in overleg Inschrijven
Sneek
in overleg Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties

We bereiden ons graag voor op je komst, want we vinden het belangrijk dat je de opleiding kiest die bij jou past. Daarom vragen we je om je van te voren aan te melden. Je ontvangt na aanmelding een QR-code in je mail die we scannen bij binnenkomst. Zo blijven we ook na je bezoek in contact en informeren we je over toekomstige voorlichtingen.

Aanmelden