Muteren en rapporteren

Voor volwassenen

Als toezichthouder of beveiliger verantwoord je je inzet vaak achteraf middels het opstellen van een mutatie (muteren). Maar je teksten komen echter niet altijd even gemakkelijk tot stand. Muteren kan je veel tijd kosten en kan zelfs een bron van ergernis zijn. Hoe krijg je precies geformuleerd wat je bedoelt? Bovendien kan kostbare informatie en kennis verloren gaan bij een onjuiste mutatie. Hoe zorg je dat je teksten duidelijk en objectief genoeg zijn? In deze training kun je bovendien je schrijfvaardigheid op een hoger niveau brengen. Je leert hoe je gestructureerd te werk kunt gaan.

Stages

Inhoud

Tijdens de cursus leer je objectieve mutaties opstellen, hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden en het toepassen van de juiste mutatie-techniek. Daarnaast leer je op de juist wijze samenvatten en gestructureerd weergeven (schriftelijk en achteraf) van een optreden of gebeurtenis. Je oefent en je leert je vaardigheden toepassen op een interactieve manier in een ontspannen sfeer. In deze training ligt de nadruk op het vooral objectief en duidelijk rapporteren naar zowel de collega’s als naar leidinggevenden. In overleg kunnen er vaardigheden of competenties aan de lesstof worden toegevoegd.

Je krijgt de volgende Vakken

  • doel van de rapportage
  • opbouw van een rapportage
  • 7 gouden W's
  • beschrijven van acties binnen de rapportage
  • wat zijn relevante gegevens voor de rapportage
  • betrouwbaarheid van de rapportage en de eventuele gevolgen
  • overzichtelijkheid van de rapportage

Studielast

Studieduur3 dagdelen
Leeruren3 lesuren (1 dag) per keer
Lesmomentin overleg met de organisatie

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing.

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Prijs (bij betaling 1x)maatwerk
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.