Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar - Basis BOA

Voor volwassenen
Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar - Basis BOA

Wil jij de politie aanvullen bij het handhaven van de rechtsorde door bepaalde strafbare feiten op te sporen? Dan is deze  cursus echt iets voor jou.

Duur
10 dagen
Leerweg
Brancheopleiding
Locatie(s)
Incompany, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
in overleg Leeuwarden

Een Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar is niet meer weg te denken uit onze maatschappiij. BOA's binnen domein 1 sporen bepaalde strafbare feiten op en vullen zo de politie aan bij het handhaven van de rechtsorde. Een BOA heeft een officiële opsporingsbevoegdheid.

Stages

Inhoud

Je doet tijdens de cursus algemene kennis op van het straf en staatsrecht en in het bijzonder van de verschillende strafbare feiten, straffen en procedurele regels in het strafrecht. Daarnaast leer je een aantal basiscompetenties, zoals het voeren van een bekeuringsgesprek en het uitschrijven van een combi-bon. De inhoud van de cursus is geheel afgestemd op de officiële exameneisen.

Je krijgt de volgende Vakken

 • staatsinrichting
 • wet rechtelijke organisatie
 • politiewet
 • Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar
 • formeel strafrecht
 • materieel strafrecht
 • wet- en regelgeving
 • voeren van een bekeuringsgesprek
 • invullen van een combi-bon

Studielast

Studieduur:10 dagen
Leeruren:70 lesuren (10 dagen)
Lesmoment:in overleg met organisatie

Individuele inschrijving in overleg mogelijk.

Toelating

Het is van belang dat je een goede kennis hebt van de Nederlandse taal. Voor het werkveld is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig.

Examen

ROC Friese Poort meldt je aan voor het examen. Cito verzorgt de organisatie en afname van het theorie-examen Buitengewoon OpsporingsAmbtenaar. ExTh is belast en afname van de onderdelen gespreks- en benaderingstechnieken.

 • Examenonderdeel Rechtskennis (CITO)​: 50 meerkeuzevragen met een duur van maximaal negentig minuten. Om een voldoende te behalen, moet je tenminste 34 vragen goed beantwoorden.
 • Examenonderdeel Gespreks- en benaderingstechnieken (ExTh): bekeuringsgesprek voeren en opmaken van een combi-bon. Dit onderdeel duurt ongeveer 45 minuten.

Diploma

Als je bent geslaagd voor de examens, kun je al BOA worden beëdigd. Je ontvangt een landelijk erkend getuigschrift.

Kosten

Scholingskostenmaatwerk
Prijs (bij betaling 1x)maatwerk
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 201,00 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

  Meer informatie vind je in ons financieel reglement.

 • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.