Stage groepsfoto volwassenen

Google Ads (AdWords)

Voor volwassenen
Google Ads (AdWords)

Wil je leren hoe je met Google Ads (SEA) een online advertentiecampagne kunt opzetten, inrichten, optimaliseren en meetbaar maken? En daarmee meer relevante bezoekers naar je website krijgt? En tevens je Google certificaten halen? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
7 avonden
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Drachten
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 1.250,00
Startdata
Op aanvraag

Google Ads (voorheen Google AdWords) is het online advertentieplatform van Google. Met Google Ads adverteer je in het zoeknetwerk van Google. Dit wordt ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd. Tijdens de klassikale lessen krijg je praktische kennis en vaardigheden om Google Adscampagnes op te zetten, in te richten, te analyseren en te optimaliseren. Je krijgt van ROC Friese Poort de begeleiding tijdens de lessen en tegelijkertijd start je online met een Google training inclusief online lesmateriaal. Deze combinatie biedt je een perfecte voorbereiding op de Google examens, die je na de cursus gezamenlijk met je klas doet. Daarmee behaal je je de waardevolle Google certificaten Ads Fundamentals en Search Advertising.

Stages

Inhoud

Je leert in deze praktijkgerichte Google Ads cursus in 7 dagdelen de basisprincipes van Google Ads, advertentiedoelen, zoekwoorden analyse, doelgroep targeting en het opzetten van campagnes. Naast het theoretische gedeelte wordt er in de cursus veel aandacht besteed aan de praktijk. Je gaat aan de slag met het inrichten, analyseren en optimaliseren van Ads campagnes aan de hand van echte praktijkcases. Je gaat aan de slag met zoekwoorden (keywords) en zoekwoordcombinaties. Daarnaast krijg je inzicht in verschillende zoektypen voor keywords, zoals exacte zoekwoorden, woordgroepen en uitsluitingszoekwoorden. Je leert hoe je moet bieden op zoekwoorden en wat de werkelijke en maximale kosten per klik (CPC) inhoudt. Daarnaast leer je wat de beste advertentie indeling, advertentie extensie, advertentiekwaliteit en sitekwaliteit is. Er wordt aandacht besteed aan het bijhouden, rapporteren en optimaliseren van de prestaties van de campagne en hoe je optimaal rendement uit je campagne haalt. Naast het volgen van klassikale lessen, volg je thuis online de Google training. De klassikale cursus Google Ads is in combinatie met de online Google training de perfecte voorbereiding op de Google examens Ads Fundamentals en Search Advertising. 

Je krijgt de volgende Vakken

 • inrichten Ads campagne
 • CPC, kosten per klik
 • optimaliseren CPC
 • hogere positie met hetzelfde budget
 • targeting doelstelling
 • relevante bezoekers
 • analyseren resultaten campagne
 • advertentie-indelingen en gebruik van extensies
 • optimaliseren resultaten mobiele bezoekers
 • verhogen van conversies

Studielast

Studieduur: 7 avonden inclusief examen
Leeruren:3 lesuren (1 avond) en circa 3 uur zelfstudie per week
Lesmoment:Maandag van 18.30 uur - 21.30 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

De cursus is op mbo/hbo niveau. Je beschikt minimaal over mbo werk- en denkniveau en kennis van marketing en communicatie op minimaal mbo niveau 4 is gewenst (in verband met vaktermen). De cursus is met name geschikt voor communicatiemedewerkers, marketeers, online marketeers en personen die al enige ervaring hebben met Google Ads. Heb je het Ads fundamentals certificaat al behaald? Dan krijg je vrijstelling voor dit onderdeel.

Examen

Je doet samen met je klas gezamenlijk Google examen in een computerlokaal. Het Google examen bestaat uit twee onderdelen; Ads Fundamentals en Search Advertising. Wanneer je een score van 80% of meer per onderdeel behaalt, ontvang je de Google certificaten.

Groepsfoto

Stage / werkplek

Je hoeft voor deze cursus geen stage te lopen. Wel is het leereffect het hoogst als theorie en praktijk gecombineerd worden. Na de les kun je de lesstof toepassen. Hierdoor heeft de cursus direct toegevoegde waarde voor de organisatie waar je werkt en krijg je Ads sneller onder de knie.

Diploma

Als je je Google examens haalt, ontvang je het Google Ads Fundamentals en het Search Advertising certificaat. Hiermee heb je twee zeer waardevolle Google certificaten die je een flinke voorsprong op andere online marketeers geeft.

Werken

Met je Google certificaten kun je volop aan de slag als communicatiemedewerkers of online marketeer bij allerlei type organisaties die hun online vindbaarheid en zichtbaarheid willen verbeteren.

Kosten

Scholingskosten€ 1.250,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.250,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Op aanvraag

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht (€ 8,80 per termijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66