Veiligheid

Event Security Officer (ESO) /Evenementen beveiliger

Voor volwassenen
Event Security Officer (ESO) /Evenementen beveiliger

Wil jij als evenementenbeveiliger aan het werk op grote evenementen zoals voetbalwedstrijden, concerten en festivals? Dan is deze cursus echt iets voor jou.

Duur
Eigen tempo
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten € 416,00
Startdata
op elk moment Leeuwarden

De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Studiecentrum voor Publieke Veiligheid (SPV). Tijdens je werk heb je contact met bezoekers, collega-beveiligers en overheidsdiensten. Binnen enkele maanden kun je door middel van de theoretische online thuisstudie en een praktijkstage het officiële branche-erkende SVPB-certificaat Event Security Officer halen. Hiermee kun je als zelfstandig evenementenbeveiliger in heel Nederland aan de slag. Je leert tijdens de cursus onder andere meer over wetgeving, bezoekersgedrag, brandveiligheid en communiceren. Je volgt thuis twee online modules en daarna volg je een praktijkstage.

Stages

Handhaving

Inhoud

Je volgt de cursus via het ESO-learning systeem van Power Play People vanuit huis in je eigen tempo. Je krijgt een persoonlijke coach en er wordt gezorgd voor een passende (betaalde) praktijkstage door Power Play People. De twee theoriemodules die je met zelfstudie kunt volgen, zijn:

Module 1 Event Security Officer (ESO): Event Security Officer, soorten evenementen, crowd management, wetgeving; strafvordering en strafrecht, wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus, beveiligingshulpmiddelen, toegangscontrole, bezoekersgedrag, communiceren, conflictmanagement, EHBO bij evenementen, brandveiligheid, ontruimen en rapporteren.

Module 2 Werken binnen Wettelijke Kaders (WWK): wet en regelgeving, Wetboek van Strafvordering, Wetboek van Strafrecht, Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus, Wet wapens en munitie, opiumwet, arbeidsomstandighedenwet, Wet bescherming persoonsgegevens, Wet vervoer gevaarlijke stoffen en wegenverkeerswet.

Tijdens de praktijkstage werk je mee op minimaal zes evenementen. Je doorloopt tijdens de evenementen de volgende onderdelen: werken bij de entree, werken in het backstage-gebied, werken in het frontstage-gebied, werken op een evenement vóór opengaan publiek en na afloop, werken tussen het publiek, werken met de portofoon, de privaatrechtelijke veiligheidsfouillering, visiteren, rapporteren en algemeen inzicht.

Studielast

Afhankelijk van eigen tempo zelfstudie en beschikbare evenementen voor praktijkstage wordt de opleiding in enkele weken of maanden afgerond.

Toelating

Je wordt toegelaten tot deze cursus als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • je bent integer, flexibel, klantgericht
  • je bent in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag
  • je bent minimaal 18 jaar
  • je hebt een goede conditie

Examen

Je theorie-examen doe je bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) in Amersfoort. Na het behalen van dit examen kun je starten met de praktijkstage.

Veiligheid

Stage / werkplek

Power Play People zorgt voor een passende (betaalde) praktijkstage.

Diploma

Bij een voldoende beoordeling van alle onderdelen ontvang je het branche-erkende certificaat Event Security Officer van de SVPB.

Kosten

Scholingskosten€ 416,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkostenexclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 416,00
BTWvrijgesteld
Bijkomende kostencirca € 125,00

Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het examen dat je zelf dient te regelen. Je kunt in termijnen betalen.

Startdata

op elk moment Leeuwarden

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66