Techniek

Eerste monteur mechatronica MBO 3 BBL

Voor Defensiemedewerkers
Eerste monteur mechatronica MBO 3 BBL
Crebo 25340

Wil jij onderhoud en reparaties uitvoeren aan mechatronische machines en je bezig houden met besturings- en regeltechniek. Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2,5 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
middag avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Startdata
nader te bepalen

Als eerste monteur mechatronica werk je vooral in de machine-industrie en apparatenbouw. Je werkt voorzichtig en geconcentreerd. Daarbij let je op afwijkingen en dingen die niet kloppen. Als dat nodig is, help je bij het bouwen van ingewikkelde machines. Jij zorgt er dan voor dat jouw deel van het werk op de goede manier gemonteerd wordt.

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onder andere CAD tekenen, pneumatiek en montage onderhoud.

Je krijgt de volgende Vakken

 • praktijk
 • CAD
 • pneumatiek
 • meetpracticum
 • montage onderhoud
 • motoren
 • besturingstechniek
 • regeltechniek
 • Nederlands
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap
 • rekenen
 • keuzedeel

Studielast

Studieduur 100 lesdagen in 2,5 jaar
Leeruren 8 uren les per dag en 4 uur zelfstudie per week
Stage/werk 650 uur per opleidingsjaar
Lesmoment  

100 lesdagen zijn inclusief generieke vakken. Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Heb je al een niveau 2 diploma Eerste monteur mechatronica, dan kan je deze opleiding versneld volgen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Eerste Monteur Mechatronica op niveau 3.

Werken

Je werkt in bedrijven in de machinebouw en mechatronica bedrijven. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL
Scholingskosten maatwerk
Lesmateriaal inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) maatwerk
BTW vrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66