Zakelijke Dienstverlening

Medewerker secretariaat en receptie MBO 2

Voor volwassenen
Medewerker secretariaat en receptie MBO 2
Crebo 25150

Ben jij graag het visitekaartje van jouw organisatie? Ben jij anderen graag dienstbaar en vind je (telefonisch) contact met klanten leuk? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
1 jaar
Niveau
2
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 400,00
Startdata
februari 2020
Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
2
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.168,00
Startdata
februari 2020

Jij hebt het eerste contact met klanten en bezoekers. Je ontvangt bezoekers, neemt de telefoon aan, verbindt de beller door met de juiste persoon of je maakt een telefoonnotitie. Daarnaast hou je de agenda(s) bij, je maakt afspraken en verzorg je kopietjes. Ook houd je het archief goed bij. Daarnaast ondersteun je bij het verzorgen van de post, mailings, het invoeren van gegevens en verzorg je ander administratief werk zoals het schrijven van brieven en e-mails.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je bezoekers ontvangt en hoe je telefoongesprekken afhandelt. Je leert de inkomende en uitgaande post verzorgen, goederen in ontvangst nemen, het beheren van agenda en reserveringssysteem en het uitvoeren van ondersteunende (financieel) administratieve werkzaamheden.

Topopleiding 2019

Je krijgt de volgende Vakken

  • secretariaatspraktijk
  • toetsenbordvaardigheid
  • communicatievaardigheden
  • Office, Word, Excel
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

  mbo werken-leren (BBL) mbo dagopleiding (BOL)
Studieduur 1 jaar 2 jaar
Leeruren 8 lesuren (1 dag) en circa 8 uur zelfstudie per week

16 lesuren (2 dagen) of 24 lesuren (3 dagen) en circa 8 uur zelfstudie per week

Stage /werk circa 16 uur per week (650 uur per jaar) circa 16 uur per week (650 uur per jaar)
Lesmoment vrijdag, schoolvakanties vrij maandag, dinsdag en/of vrijdag, schoolvakanties vrij

BOL: in Drachten ga je 2 dagen per week naar school en in Leeuwarden is dit 3 dagen per week.
Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma entree, diploma lbo, vbo, vmbo, mavo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Medewerker secretariaat en receptie op niveau 2.

Werken

Je kunt aan de slag op het secretariaat bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL BOL
Scholingskosten € 400,00 € 1.168,00
Lesmateriaal exclusief exclusief
Examenkosten inclusief inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) € 400,00 € 1.168,00
BTW vrijgesteld vrijgesteld
Bijkomende kosten circa € 208,00 circa € 350,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Denk hierbij aan lesmateriaal.

BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding moet betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. 
Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Denk hierbij aan lesmateriaal. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

BOL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66