Juridisch secretaresse

Voor volwassenen
Juridisch secretaresse
Crebo K0058

Ben jij de duizendpoot die verschillende werkzaamheden uitvoert en een representatieve functie in de juridische omgeving? Wil jij juridische stukken begrijpen en juridische correspondentie op de juiste manier voeren? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur
10 weken
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.585,00
Eerstvolgende startdatum
januari 2022 Sneek

Je legt een (digitaal) dossier aan, deelt het in volgens voorschrift, registreert documenten en neemt deze op in het (digitale) dossier. Je zoekt voor de bewaking van procedures en termijnen (fatale data), indien nodig voor de dossiervorming, aanvullende informatie op in de eigen organisatie, de roladministratie, bij klanten of daarvoor in aanmerking komende instanties bijv. de rechtbank of financiële instellingen en voegt deze toe aan het (digitale) dossier. Je bewaakt (wettelijke) termijnen per dossier en houdt overzicht op het verloop van de (juridische) procedure. Je signaleert richting derden bij dreigende termijnoverschrijdingen of onderneemt zelf tijdig de benodigde actie, waarbij jij je bewust bent van het grote afbreukrisico dat met bewaking van wettelijke termijnen en procedures samenhangt.

Stages

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je termijnen en procedures bewaken en (juridische) dossiers beheren. Je leert(digitale) dossiers op te stellen die actueel, toegankelijk, traceerbaar, overzichtelijk, juist, volledig en tijdig beschikbaar zijn. Daarnaast voldoen aan alle voorschriften van de organisatie en/of de branche. Ook leer je (wettelijke) termijnen per dossier bewaken en houdt overzicht op het verloop van de (juridische) procedure.

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Je krijgt de volgende Vakken

 • organisatie van de rechterlijke macht
 • indeling van het privaatrecht
 • juridische terminologie
 • procedures van de rechtbank met betrekking tot juridische dossiers
 • wettelijke termijnen

Studielast

Studieduur10 weken
Leeruren3 lesuren (1 dag) en circa 3 uur zelfstudie per week
Lesmomentwoensdag om 9.00 uur, schoolvakanties vrij

Toelating

Voor deze cursus is een werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo niveau 4. De cursus start bij voldoende deelname en de inschrijving sluit 14 dagen voor de startdatum.

Examen

Aan het einde van de cursus maak je een examen.

Diploma

Als je het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 1.585,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.585,00
BTWvrijgesteld

Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met het keuzedeel kan de student zich verbreden of verdiepen. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Je sluit dan een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

  Keuzedelen

  In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het intakegesprek.

 • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.