(junior) account manager
Volwassenen

(Junior) accountmanager MBO 4

Voor volwassenen

Crebo 25877

Je onderhoudt contact met accounts, dit zijn grote en belangrijke klanten van het bedrijf waarvoor je werkt. Je probeert de contacten ook uit te bouwen. Je hebt telefonisch contact met je klanten en gaat er ook op bezoek. Je informeert hen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diensten of producten die jouw bedrijf verkoopt. Dat doe je bijvoorbeeld in een presentatie. Je onderzoekt welke producten of diensten goed bij jouw klant passen.

Je leert hoe je activiteiten- en accountplannen opstelt en hoe je voorstellen doet voor het verkoopplan. Ook leer onderhandelen met de klant, product- en behoeftegericht verkopen en het voorbereiden en voeren van een verkoopgesprek. Verder leer je klant-, product- en/of marktinformatie verzamelen, accountanalyses uitvoeren, het coördineren van de uitvoering en evalueren van verkoop- en accountplannen. Je leert klanten en/of opdrachten acquireren, offertes opstellen en uitbrengen, after sales uitvoeren. Je leert klachten signaleren en behandelen, promotieactiviteiten uitvoeren en relaties beheren.

Duur i Tijdens het kennismakingsgesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Drachten, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 624,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten sep-23
Duur i Tijdens het kennismakingsgesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Drachten, Leeuwarden
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.216,00
Eerstvolgende startdatum
Drachten sep-23

Vakken

 • marketing en verkoop
 • sales
 • bedrijfseconomie
 • calculatie en analyse
 • CRM (Customer Relationship Management)
 • Nederlands
 • Duits
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap
 • rekenen
 • keuzedeel
 • informatica

Studielast

 mbo werken-leren (BBL)mbo dagopleiding (BOL)
Studieduur3 jaar3 jaar
Leeruren8 lesuren (1 dag) en circa 8 uur zelfstudie per week16 lesuren (2 dagen) en circa 8 uur zelfstudie per week
Stage/werkcirca 16 uur per week (650 uur per jaar)circa 16 uur per week (650 uur per jaar)
Lesmomentmaandag, dinsdag of woensdag, schoolvakanties vrijmaandag, dinsdag of woensdag, schoolvakanties vrij

Je kiest zelf op welke dag(en) je les hebt. Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis kennismakingsgesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Tussentijdse wijzigingen bij aanmeldingen tussen februari en mei
Je kunt je binnen het volwassenenonderwijs het hele jaar door voor diverse startmomenten aanmelden. Tussen februari en mei wordt de inhoud en de prijs van de opleiding voor het nieuwe schooljaar bepaald en aangepast op de website. Wanneer je je in deze periode aanmeldt, kan de opleidingsinformatie daardoor afwijken van wat je eerder op de website hebt gelezen. Dit komt dan naar voren in de offerte die je na het kennismakingsgesprek ontvangt.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2 of 3. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het kennismakingsgesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage/werkplek

Stage/werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma (Junior) Accountmanager op niveau 4.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Commerciële Economie of Bedrijfskunde MER.

Werken

Je kunt bij allerlei soorten bedrijven werken die dagelijks contacten onderhouden met klanten. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 BBLBOL
Scholingskosten€ 624,00€ 1.216,00
Lesmateriaalexclusiefexclusief
Examenkosteninclusiefinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 624,00€ 1.216,00
BTWvrijgesteldvrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Bijkomende kosten, zoals boeken, zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze BBL-opleiding

Subsidie: Praktijkleren in het mbo
Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

 

Check hier alle subsidiemogelijkheden

 

BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) betaalt, als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. Bijkomende kosten, zoals boeken, zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze BOL-opleiding

Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: Levenlangleren krediet
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

 

Check hier alle subsidiemogelijkheden

 

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Drachten
sep-23 Inschrijven
Drachten
nov-23 Inschrijven
Drachten
jan-24 Inschrijven
Drachten
apr-24 Inschrijven
Leeuwarden
sep-23 Inschrijven
Leeuwarden
nov-23 Inschrijven
Leeuwarden
jan-24 Inschrijven
Leeuwarden
apr-24 Inschrijven

BOL

Drachten
sep-23 Inschrijven
Drachten
nov-23 Inschrijven
Drachten
jan-24 Inschrijven
Drachten
apr-24 Inschrijven
Leeuwarden
sep-23 Inschrijven
Leeuwarden
nov-23 Inschrijven
Leeuwarden
jan-24 Inschrijven
Leeuwarden
apr-24 Inschrijven

Gerelateerde opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Met ingang van 1 augustus 2019 werken we met het Examen- en kwalificatiebesluit beroepsopleidingen WEB (EKB). Dit geeft ruimte in de examinering en het vrijstellen van de generieke vakken taal en rekenen. Van gedetailleerde regelgeving naar regels op hoofdlijnen. Door het nieuwe EKB ontstaat een betere aansluiting bij de verschillende doelgroepen die het mbo kent.

ROC Friese Poort benut voorlopig de ruimte die middels het EKB geboden wordt en gaat het komende schooljaar verdere invulling geven aan een integraal taal- en rekenbeleid.

Het beleid (wetgeving vanaf 1-8-2019):

 • Je mag bij de generieke vakken vrijstelling vragen voor losse onderdelen (eerder mocht dit alleen voor spreken, schrijven en gesprekken voeren als geheel). 
 • Eerder bleven de resultaten na diplomering twee jaar houdbaar. Deze houdbaarheid vervalt. Als een examen op hetzelfde of een hoger niveau is afgelegd, kan hier een vrijstelling voor aangevraagd worden. Bij een centraal examen (generieke vakken) kan dit alleen wanneer er examen is gedaan wat gebaseerd is op de referentieniveaus voor de havo, vwo en mbo (dus bijvoorbeeld geen hbo of wo).
 • Er mag nu bij de generieke examenonderdelen een vrijstelling worden gegeven op zowel een voldoende als onvoldoende resultaat. Let op: de diploma-eisen (slaag-zakregeling) blijven wel van kracht.

Wanneer je een opleiding volgt en je kind naar de opvang gaat, heb je misschien recht op kinderopvangtoeslag. Dat ontvang je elke maand als voorschot. Hoeveel je krijgt hangt af van de gegevens die jij doorgeeft over hoe je situatie er dat jaar naar verwachting uitziet. Bijvoorbeeld hoeveel opvanguren je maandelijks nodig denkt te hebben. Verandert er iets in je situatie, dan heeft dat ook invloed op je maandelijkse toeslag.
Belastingdienst/Toeslagen geeft 5 tips om ervoor te zorgen dat je de kinderopvangtoeslag ontvangt waar je recht op hebt. Bekijk de tips.

 

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Verschillen tussen BOL en BBL en derde leerweg

Sommige studenten vinden het prettiger om te leren door te doen. Andere studenten willen vooral theorie leren en met studiegenoten aan projecten werken.  Hierbij de verschillen tussen BOL en BBL op een rij:

mbo BOLmbo BBLmbo Derde Leerweg
Leren door veel theorieLeren door ervaring op te doen in de praktijk (BPV)Leren in de praktijk en minder beroepspraktijkvorming (BPV)
Vooral naar schoolMeestal bij een werkgeverMeestal bij een werkgever
Ongeveer 3 of 4 dagen per week naar school1 of 2 dagen per week naar school1 of 2 dagen per week naar school
Soms een stagevergoeding tijdens de stageEen arbeidsovereenkomst en salarisEen arbeidsovereenkomst en salaris
Studiefinanciering (18 - 30 jaar)Geen studiefinancieringGeen studiefinanciering
Vooral contact met studiegenotenVeel contact met collega’sFlexibeler en sneller (kortere opleidingsduur ivm maatwerk)
Geen leerwerkplek nodig voor start studieErkend leerwerkbedrijf is voorwaarde voor start studieGeen OCW-subsidie dus in verhouding duurder
Verplichte theorievakken (Nl, Engels, rekenen)Verplichte theorievakken (Nl, Engels, rekenen)Minder verplichte theorievakken (Nl, Engels, rekenen)
 BBL-A (arbeidsovereenkomst) of  BBL-S (stage) mogelijkVoldoet aan mbo-kwaliteitseisen en volledig erkend