Zakelijke Dienstverlening

Commercieel medewerker MBO 3

Voor volwassenen
Commercieel medewerker MBO 3
Crebo 25134

Ben je flexibel en zie je verkooptargets als een echte uitdaging? Wil jij graag verkopen en alles goed regelen voor klanten? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 850,00
Startdata
februari 2020
Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Drachten Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.168,00
Startdata
februari 2020

Als commercieel medewerker werk je in de verkoop op kantoor in de binnendienst of juist onderweg in de buitendienst. Jij zorgt ervoor dat de koop wordt gesloten en dat alles goed wordt geregeld. Je hebt contact met klanten, je regelt veel voor klanten, je zoekt uit wat het gaat kosten en hoe lang de levering duurt. Daardoor heb je veel contact met collega's op andere afdelingen. Na het overleg doe je de klant een goed aanbod. Als de klant akkoord gaat, dan stel je een verkoopcontract of orderbevestiging op. Soms werk je mee aan speciale verkoop- en marketingacties. 

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je een verkoopgesprek voorbereidt en voert en hoe je onderhandelt met de klant. Ook leer je nieuwe klanten of opdrachten binnenhalen en productgericht verkopen. Verder leer je een activiteitenplan opstellen, het opstellen en uitbrengen van offertes, het verzorgen van het (interne) ordertraject. Je leert klachten signaleren en behandelen, promotieactiviteiten uitvoeren en actief contact met klanten onderhouden.

Je krijgt de volgende Vakken

 • bedrijfseconomisch rekenen
 • marketing
 • marktonderzoek
 • werken in de commerciële sector
 • sales
 • branche
 • Nederlands
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap
 • rekenen
 • keuzedeel

Studielast

  mbo werken-leren (BBL) mbo dagopleiding (BOL)
Studieduur 2 jaar 3 jaar
Leeruren 8 lesuren (1 dag) en circa 8 uur zelfstudie per week 16 lesuren (2 dagen) en circa 8 uur zelfstudie per week
Stage/werk circa 16 uur per week (650 uur per jaar) circa 16 uur per week (minimaal 500 uur per jaar)
Lesmoment maandag, dinsdag of donderdag, schoolvakanties vrij maandag, dinsdag of donderdag, schoolvakanties vrij

Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname en kan worden samengevoegd met een andere vestiging.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Commercieel medewerker op niveau 3.

Werken

Je kunt bij diverse bedrijven met een verkoopafdeling werken, zowel in de binnendienst als de buitendienst. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL BOL
Scholingskosten € 850,00 € 1.168,00
Lesmateriaal exclusief exclusief
Examenkosten inclusief inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens) € 850,00 € 1.168,00
BTW vrijgesteld vrijgesteld
Bijkomende kosten circa € 434,00 circa € 350,00
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, dat je dient aan te schaffen. 

BOL

De scholingskosten betreffen het jaarlijkse lesgeld dat je voor een mbo-opleiding moet betalen aan DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) als je op 1 augustus 18 jaar of ouder bent. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor het lesmateriaal, zoals boeken, dat je dient aan te schaffen. Tevens kan een bijdrage worden gevraagd voor bijvoorbeeld een excursie of een werkweek.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

BOL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66