Ondernemend gedrag

Voor volwassenen
Ondernemend gedrag
Crebo K0072

Deze cursus draagt bij aan je algemene ontwikkeling en met name om Leven Lang Ontwikkelen in je carrière vorm te geven.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
150 tot 200 uur
Leerweg
Keuzedeel, Cursus / training
Locatie(s)
Drachten, Incompany
Lesmoment
zelfstudie (e-learning)
Kosten
Scholingskosten € 350,00
Eerstvolgende startdatum
op elk moment Drachten

Ondernemend gedrag wordt steeds belangrijker in arbeidssituaties. Niet alleen als je als zelfstandige aan de slag gaat, maar ook als je in loondienst gaat werken. Een ondernemende houding is tegenwoordig één van de belangrijkste selectiecriteria bij de invulling van vacatures en daarnaast draagt jouw ondernemendheid bij aan de vernieuwingen in de organisatie waarvoor je werkt. Ook wijst onderzoek uit dat het een belangrijke succesfactor is voor je carrièreverloop.

Stages

Inhoud

In de cursus draait het om ondernemend gedrag en dit gedrag bij jezelf te herkennen en hierin te groeien qua competenties in persoonlijke- en beroepsgerelateerde situaties. Deze cursus is flexibel qua opzet. Dit betekent dat je de lessen thuis volgt: je bekijkt een filmpje per hoofdstuk en maakt de bijbehorende opdrachten. Je werkt in deze cursus online samen met medestudenten die je ontmoet in een online leeromgeving, waarin je elkaar vragen stelt en feedback op elkaar geeft. Je gaat werken aan de volgende kerntaak en werkprocessen in deze cursus:

 • Kerntaak: Je toont ondernemend gedrag voor innovatie in beroepsuitoefening en werkomgeving
 • Werkproces 1: Je onderzoekt jezelf, je werkomgeving en verbetermogelijkheden
 • Werkproces 2: Je signaleert mogelijkheden voor verandering en innovatie
 • Werkproces 3: Je neemt initiatieven in en voor je werk

Dit is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Meer informatie over dit keuzedeel.

Studielast

Studieduurcirca 150 tot 200 uur

De studieduur is als volgt opgebouwd:

 • Instructie en opdrachten maken: circa 50 tot 100 uur
 • Examenopdracht: circa 50 uur
 • Portfolio: circa 10 tot 25 uur

Toelating

Voor deze cursus is een werk- en denkniveau nodig vergelijkbaar met mbo niveau 3 of 4.

Examen

Het examen is de presentatie van je portfolio. Als je de instructie filmpjes hebt bekeken en de opdrachten hebt afgerond presenteer je je portfolio met de uitwerkingen van de diverse opdrachten en de uitgewerkte examenopdracht. Het examen vindt plaats op school en hiervoor maak je een afspraak met de docent.

Diploma

Als je het examen met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 350,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 350,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • Een mbo-opleiding bestaat uit een basisdeel, profieldelen en keuzedelen. Met het keuzedeel kan de student zich verbreden of verdiepen. Keuzedelen zijn ook geschikt voor bijscholing van werknemers. Je sluit dan een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

  Keuzedelen

  In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het intakegesprek.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66