Drones

Drone photo & cinema PRO

Voor volwassenen

In deze training vergaar je diepgaande kennis over de verschillende drone-wetgeving (hobbyist, ROC-Light & ROC/RPA-L), professionele vluchtvoorbereiding en operationele procedures omtrent het vliegen in de praktijk met een drone. Daarnaast ga je oefenen op een drone-simulator, vliegen met kleine én grotere drones en gaan we dieper in op dronecamera-instellingen, verschillende vluchtmodi en handige app’s voor je drone. De training wordt gegeven door professionele dronepiloten van ROC Friese Poort in samenwerking met specialisten van Dutch Drone Academy, die beschikt over zowel een ROC-Light vergunning als ook een ROC (RPAS Operator Certificate) certificering.

Stages

Drones

Inhoud

In de ochtend volg je een lezing en presentatie over onder andere: drone wetgeving (ROC/RPA-L, ROC-Light en de Regeling Modelvliegen voor hobbyisten), geschiedenis, toekomstige ontwikkelingen, zin en onzin over drones in de media, toepassingen van nu, meest voorkomende risico’s herkennen en hoe op te treden in de praktijk, gebruik checklists, en nuttige vliegoefeningen om de besturing machtig te worden. Deze oefeningen breng je daarna meteen in de praktijk met een kleine drone. Tevens zal er een demo gegeven worden met een DJI Inspire en/of Mavic Pro in combinatie met de DJI Goggles.

In de middag focussen we op alle aspecten van de drone zelf. Vanwege het feit dat verreweg de meeste deelnemers met en DJI-product vliegen, gebruiken we deze drones als standaard. We kijken naar de zender, de drone zelf, klein onderhoud, simpele procedures (vliegklaar maken, starten, landen), het gebruik van de LiPo’s en vooral ook de instellingen in de software (DJI GO en GO 4 app) op het gebied van de camera en vliegeigenschappen. Naast de DJI App's komen alle vluchtmodi aan de orde waaronder way point vliegen, point of interest, home lock, course lock, sport, follow me, tripod, tapfly, course lock, alsook failsafe en het kalibreren van de sensoren en GPS.

Na het intensieve productgedeelte van de training duiken we samen met een professional het filmen en fotograferen met een drone in, waar het tenslotte allemaal om draait. Van de camera-instellingsmogelijkheden de verschillende type lenzen, opname-gerelateerde vluchtplanning, gimbalbediening (via de tweede zender door een camera operator, bij een DJI Inspire bijvoorbeeld) tot veilig omgaan met je opdrachtgever op de shoot. Van een actie filmscène schieten tot een landschaps- of vastgoedfoto nemen, het komt allemaal aan de orde. Ook de privacywetgeving, het portret- en auteursrecht in de openbare ruimte én de openbare orde worden uitgebreid behandeld. De training wordt afgesloten door richtlijnen voor het publiceren van beelden online (websites, in social media) en offline te behandelen.

Studielast

Studieduur1 dag
Leeruren7 lesuren
Lesmomentnader te bepalen

 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. De training start bij voldoende deelname

Examen

Er is geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten€ 395,00
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 395,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Sneek nader te bepalen

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66