Leidinggevende team/afdeling/project MBO 4 (3 weken)

Voor Defensiemedewerkers
Leidinggevende team/afdeling/project MBO 4 (3 weken)
Crebo 25160

Wil jij leidinggeven aan een team van enthousiaste medewerkers en steek je zelf ook graag de handen uit de mouwen en wil jij aan de slag als militair bij de Koninklijke Landmacht? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het kennismakingsgesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 weken
Niveau
4
Locatie(s)
Garderen, Kootkazerne
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.350,00 per opleidingsjaar
Eerstvolgende startdatum
doorlopende instroom Garderen, Kootkazerne

Als leidinggevende van een team, afdeling en/of project geef je direct leiding aan medewerkers. Vaak ben je een meewerkend leidinggevende. Je zorgt ervoor dat iedereen goed functioneert, prettig werkt en veilig werkt. Je coacht de medewerkers, houdt de voortgang in de gaten en werkt nieuwe collega's in. Tijdens de opleiding leer je leidinggeven aan tien tot twintig medewerkers en hoe je dit op jouw manier kunt aanpakken. Je leert hoe je coaching- en functioneringsgesprekken moet voeren. Daarbij leer je hoe je goede feedback kan geven en de medewerkers kunnen inspireren en motiveren. Je leert adviseren over de personeelsbehoefte en de werving en selectie van medewerkers

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers die in aanmerking komen voor vrijstellingen voor het beroepsgerichte deel van de opleiding op basis van Waarderen en Valideren rapporten.

Stages

Inhoud

De 3 generieke lesweken plan je zelf en kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Er zijn meerdere lesweken per jaar. Daardoor is de opleiding goed te combineren met je eventuele oefeningsschema binnen Defensie. Bij aanvang van de opleiding worden er niveaubepalende testen afgenomen. Op basis van deze uitkomst wordt er gericht advies gegeven over de te volgen lesdagen/weken. Je maakt in de derde week de examens voor Nederlands schrijven en Engels schrijven. Daarnaast maakt je in eigen tijd een opdracht voor het onderdeel Loopbaan & Burgerschap.

Lesweek roodLesweek geelLesweek blauw
2 dagen Nederlands2 dagen Engels2 dagen Nederlands
2 dagen Engels2 dagen rekenen2 dagen rekenen
Vrijdag examen spreken/gesprekken voeren en schrijven voor Engels en NederlandsVrijdag examen spreken/gesprekken voeren en schrijven voor EngelsVrijdag examen spreken/gesprekken voeren en schrijven voor Nederlands

Voor deze opleiding moet je een keuzedeel volgen. Het keuzedeel Engels op B1/B2 niveau kan binnen de 3 lesweken gevolgd worden. Dit betekent een extra centraal examen voor Engels lezen & luisteren (Leeuwarden) en extra instellingsexamens op locatie. Als je in het bezit bent van Praktijkleermeester BC 05145 en behaald vanaf 2013, dan krijg je vrijstelling voor het keuzedeel Praktijkopleider. Wij bieden tegen meerprijs ook de mogelijkheid om een ander keuzedeel te volgen.

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding dan kun je je melden bij je loopbaanbegeleider, die helpt je verder met het proces binnen Defensie. Na je aanmelding wordt er binnen 3 weken contact met je opgenomen door de coördinerend docent.

Studielast

Studieduur15 lesdagen in 3 weken
Leeruren6 uren les per dag en 6 uur zelfstudie per week
Lesmomentmaandag t/m vrijdag

Toelating

Alle militairen (CLAS) die vanaf 01-12-2014 hun:

  • militaire kwalificatie onderofficier hebben afgerond (BC 02787 PV en  BC 03815 IVO/ INI2/ Basis Onderofficier KL)
  • in bezit zijn van actuele Militaire Basis Vaardigheden (MBV - TE00137)

Mocht je niet aan deze voorwaarden voor toelating voldoen, neem dan contact op met: civielonderwijs@mindef.nl.

Minimaal een mbo-diploma niveau 3 of Havo-diploma. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan kan je toegelaten worden als je één van deze opleidingen hebt behaald. We adviseren je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. Om een toelatingsverzoek in te dienen, is een kopie van de AMO nodig.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk en voor de keuzedelen maak je extra examens. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Leidinggevende team/afdeling/project op niveau 4.

Werken

Je werkt bij de Koninklijke Landmacht. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Ondernemerschap en Retail Management, Bedrijfskunde MER, Commerciële economie, Logistics Management of Human Resource Management.

Kosten

 Derde leerweg
Scholingskosten€ 1.350,00 per opleidingsjaar
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.350,00 per opleidingsjaar
BTWvrijgesteld
Derde leerweg

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen eventueel de kosten voor een ander keuzedeel, in plaats van Engels of Praktijkopleider.

Je dient bij de start van de opleiding in het bezit te zijn van een laptop.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

Derde leerweg

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

  • Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

  • Het lesmoment is van maandag tot en met vrijdag, dit is verspreid over het aantal jaar van de opleiding. Dus bijvoorbeeld week 1, week 7, week 13 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur naar de Kazerne Stroe-Garderen voor lessen.

    Van tevoren krijg je een vast jaarrooster waarin is vastgesteld wanneer de lesweken zijn. Vaak worden modules meerdere keren per jaar aangeboden, waardoor je een lesweek kan missen, bijvoorbeeld als je op uitzending of oefening bent. Dit geldt voor de domeinen Logistiek, Leidinggeven en IT van Defensie.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.