Volwassenen

Leidinggevende team/afdeling/project MBO 4 (3 weken)

Voor Defensiemedewerkers

Crebo 25160

Wil jij leidinggeven aan een team van enthousiaste medewerkers en steek je zelf ook graag de handen uit de mouwen en wil jij aan de slag als militair bij de Koninklijke Landmacht? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

De 3 generieke lesweken plan je zelf en kunnen in willekeurige volgorde gevolgd worden. Er zijn meerdere lesweken per jaar. Daardoor is de opleiding goed te combineren met je eventuele oefeningsschema binnen Defensie. Bij aanvang van de opleiding worden er niveaubepalende testen afgenomen. Op basis van deze uitkomst wordt er gericht advies gegeven over de te volgen lesdagen/weken. Je maakt in de derde week de examens voor Nederlands schrijven en Engels schrijven. Daarnaast maakt je in eigen tijd een opdracht voor het onderdeel Loopbaan & Burgerschap.

Lesweek roodLesweek geelLesweek blauw
2 dagen Nederlands2 dagen Engels2 dagen Nederlands
2 dagen Engels2 dagen rekenen2 dagen rekenen
Vrijdag examen spreken/gesprekken voeren en schrijven voor Engels en NederlandsVrijdag examen spreken/gesprekken voeren en schrijven voor EngelsVrijdag examen spreken/gesprekken voeren en schrijven voor Nederlands

Voor deze opleiding moet je een keuzedeel volgen. Het keuzedeel Engels op B1/B2 niveau kan binnen de 3 lesweken gevolgd worden. Dit betekent een extra centraal examen voor Engels lezen & luisteren (Leeuwarden) en extra instellingsexamens op locatie. Als je in het bezit bent van Praktijkleermeester BC 05145 en behaald vanaf 2013, dan krijg je vrijstelling voor het keuzedeel Praktijkopleider. Wij bieden tegen meerprijs ook de mogelijkheid om een ander keuzedeel te volgen.

Als je geïnteresseerd bent in deze opleiding dan kun je je melden bij je loopbaanbegeleider, die helpt je verder met het proces binnen Defensie. Na je aanmelding wordt er binnen 3 weken contact met je opgenomen door de coördinerend docent.

Duur i Tijdens het kennismakingsgesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 weken
Niveau
4
Locatie(s)
Garderen, Kootkazerne
Lesmoment
ochtend, middag
Kosten
Scholingskosten € 1.350,00 per opleidingsjaar
Eerstvolgende startdatum
Garderen, Kootkazerne doorlopende instroom

Studielast

Studieduur15 lesdagen in 3 weken
Leeruren6 uren les per dag en 6 uur zelfstudie per week
Lesmomentmaandag t/m vrijdag

Toelating

Alle militairen (CLAS) die vanaf 01-12-2014 hun:

  • militaire kwalificatie onderofficier hebben afgerond (BC 02787 PV en  BC 03815 IVO/ INI2/ Basis Onderofficier KL)
  • in bezit zijn van actuele Militaire Basis Vaardigheden (MBV - TE00137)

Mocht je niet aan deze voorwaarden voor toelating voldoen, neem dan contact op met: civielonderwijs@mindef.nl.

Minimaal een mbo-diploma niveau 3 of Havo-diploma. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan kan je toegelaten worden als je één van deze opleidingen hebt behaald. We adviseren je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. Om een toelatingsverzoek in te dienen, is een kopie van de AMO nodig.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk en voor de keuzedelen maak je extra examens. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Leidinggevende team/afdeling/project op niveau 4.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Ondernemerschap en Retail Management, Bedrijfskunde MER, Commerciële economie, Logistics Management of Human Resource Management.

Werken

Je werkt bij de Koninklijke Landmacht. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 Derde leerweg
Scholingskosten€ 1.350,00 per opleidingsjaar
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 1.350,00 per opleidingsjaar
BTWvrijgesteld
Derde leerweg

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het kennismakingsgesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten, zoals licenties, zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Je hebt een laptop nodig om te werken in onze digitale omgeving.

Subsidies voor deze opleiding
Subsidie: Praktijkleren voor de derde leerweg
Subsidie: Doorzaam voor uitzendkrachten
Subsidie: Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Subsidie: SLIM-regeling
Subsidie: Opleidings- en Ontwikkelfondsen

Check hier alle subsidiemogelijkheden


Meer over kosten in het mbo

Startdata

Derde leerweg

Garderen, Kootkazerne
doorlopende instroom Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Het lesmoment is van maandag tot en met vrijdag, dit is verspreid over het aantal jaar van de opleiding. Dus bijvoorbeeld week 1, week 7, week 13 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur naar de Kazerne Stroe-Garderen voor lessen.

Van tevoren krijg je een vast jaarrooster waarin is vastgesteld wanneer de lesweken zijn. Vaak worden modules meerdere keren per jaar aangeboden, waardoor je een lesweek kan missen, bijvoorbeeld als je op uitzending of oefening bent. Dit geldt voor de domeinen Logistiek, Leidinggeven en IT van Defensie.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties