Handhaver toezicht en veiligheid MBO 3

Voor Defensiemedewerkers
Handhaver toezicht en veiligheid MBO 3
Crebo 25409

Ben jij een doorzetter, een teamspeler, zelfverzekerd en kijk je graag toe op leefbaarheid van de omgeving? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
3 tot 15 weken
Niveau
3
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
middag avond
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
in overleg Leeuwarden

Als handhaver toezicht en veiligheid ben je vaak op straat te vinden waar je toezicht houdt. Samen met je collega’s zorg je voor een veilige en leefbare omgeving. Je spreekt mensen bijvoorbeeld aan op overlast, vernieling en vervuiling. Je mag bepaalde strafbare feiten opsporen en daarbij mag jij ook ingrijpen. Afhankelijk van je functie mag je bijvoorbeeld mensen staande houden en boetes geven en overleg je met verschillende partijen over de aanpak van problemen in je werkgebied. Samen lossen jullie dit op.

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je mensen aanspreekt die zich niet aan de wet- en regelgeving en verkeerswetgeving houden.

Je krijgt de volgende Vakken

  • theorie- en praktijklessen Handhaving Toezicht en Veiligheid
  • verkeerswetgeving
  • wet- en regelgeving
  • Nederlands
  • Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • sportlessen

Studielast

Studieduur15 lesdagen in 3 tot 15 weken
Leeruren6 uren les per dag en 3 uur zelfstudie per week
Lesmoment 

15 lesdagen zijn inclusief generieke vakken. Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Voor deze verkorte opleiding dien je te beschikken over het toelatingsdocument: Staat van Dienst, IBT-certificaat of Leergang Algemeen Opsporingsambtenaar (LAO) (jan. 2006 t/m jan. 2012). Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap. 

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Handhaver toezicht en veiligheid MBO 3.

Werken

Je kunt werken als Handhaver Toezicht en Veiligheid. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 Derde leerweg
Scholingskostenmaatwerk
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)maatwerk
BTWvrijgesteld
Derde leerweg

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor de examens en lesmateriaal, die je dient aan te schaffen. Bij indiensttreding bij een werkgever is het aanschaffen van een grijze kaart noodzakelijk.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

Derde leerweg

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66