Expert IT systems and devices MBO 4

Voor Defensiemedewerkers
Expert IT systems and devices MBO 4
Crebo 25606

Als Expert IT-systems and devices ben je dé contactpersoon op ICT-gebied bij een bedrijf. Ben jij geïnteresseerd in infrastructuur, devices, applicaties, databases, cyber security en  noem maar op? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
2 jaar
Niveau
4
Locatie(s)
Garderen, Kootkazerne
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten € 1.831,00
Eerstvolgende startdatum
11-05-2020 Garderen, Kootkazerne

Infrastructuur beheren, applicaties configureren, devices installeren, storingen oplossen, gebruikers adviseren. Als je Expert IT-systems and devices bent, komt dit allemaal voorbij op een werkdag. Daarnaast vertaal je de wensen van opdrachtgevers naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT-infrastructuur of applicaties. En is er even geen standaardoplossing voorhanden? Dan verzin jij snel iets anders. Het mooie van dit werk is ook dat jij alles weet van de beveiliging van informatiesystemen. Je geeft security advies, verbetert de security van systemen en reageert op cybersecurity aanvallen. Dit werk vraagt veel van je ICT-kennis, maar ook van je mensenkennis en zelfstandigheid. Doe je het goed, dan maak je veel mensen blij met probleemloos werkende systemen en devices. De ontwikkelingen in het vak gaan snel, dus je bent altijd op de hoogte van de laatste trends binnen de ICT.

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

De opleiding is modulair opgezet, gericht op zelfstudie en bestaat onder andere uit vaktechnische modules en workshops. Het is mogelijk om tijdens de opleiding de CCNA certificaten te halen.

Je krijgt de volgende Vakken

 • Office-vaardigheden
 • algemene kennis hardware, software en computernetwerken
 • ontwikkelmethodieken & projectmanagement
 • basiskennis netwerk- en besturingssystemen (lokaal, LAN en cloud)
 • basiskennis programmeertechnieken
 • basiskennis databasetechnieken
 • security
 • testen
 • servicemanagement
 • Nederlands
 • Engels
 • Loopbaan en burgerschap
 • rekenen
 • keuzedeel

Studielast

Studieduur19 lesweken in maximaal 3 jaar
Leeruren6 uren les per dag en 10 uur zelfstudie per week
Stage/werk650 uur per opleidingsjaar
Lesmomentmaandag t/m vrijdag

95 lesdagen zijn inclusief generieke vakken. Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma lbo, vbo, vmbo, mavo kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma, een overgangsbewijs naar 4 havo of een mbo-diploma niveau 2 of 3. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands, Engels en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Expert IT systems and devices op niveau 4.

Werken

Je kunt aan de slag in de ICT-business of bij een ICT-afdeling van een bedrijf. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Doorleren

Met een niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het hbo. Denk hierbij aan de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD), Informatica of Mediatechnologie.

Kosten

 BBL
Scholingskosten€ 1.831,00
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.831,00
BTWvrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten zijn bij de totaalprijs inbegrepen (zoals boeken en licenties).

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66