Aankomend medewerker grondoptreden MBO 2

Voor Defensiemedewerkers
Aankomend medewerker grondoptreden MBO 2
Crebo 25416

Wil jij graag werken in een militaire omgeving in binnen- of buitenland? Heb je een goede conditie, ben je sportief, heb je veel discipline en wil jij aan de slag als militair bij de Koninklijke Landmacht of Koninklijke Marine? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
15 weken
Niveau
3
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Leeuwarden

Als aankomend medewerker grondoptreden, kun je aan de slag als militair bij de Koninklijke Landmacht en Koninklijke Marine. Je leeft dan in een militaire omgeving en voert allerlei militaire taken uit, in binnen- en buitenland. Zo neem je maatregelen tegen munitie en mijnen, voer je patrouilles en controles uit en treed je op bij incidenten en rampen. Het is belangrijk dat je een goede conditie hebt, sportief bent en je goed aan regels kunt houden. Ook vind je het geen probleem om langere tijd van huis te zijn en houd je het hoofd koel onder extreme omstandigheden. 

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je patrouilles en controles moet uitvoeren en hoe je op moet treden bij incidenten en rampen.

Je krijgt de volgende Vakken

  • Defensieleer
  • Nederlands
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • sport

Studielast

Studieduur15 lesdagen in 3-15 weken
Leeruren6 uren les per dag en 3 uur zelfstudie per week
Lesmoment 

15 lesdagen zijn inclusief generieke vakken. Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Minimaal diploma entree, diploma lbo, vbo, vmbo, mavo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een gelijkwaardig diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma aankomend medewerker grondoptreden mbo niveau 2.

Werken

Je werkt bij de Koninklijke Landmacht of Koninklijke Marine. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

 Derde leerweg
Scholingskostenmaatwerk
Lesmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)maatwerk
BTWvrijgesteld
Derde leerweg

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen de kosten voor het lesmateriaal en examens die je dient aan te schaffen.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

Derde leerweg

Ervaringen van onze studenten

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66