Veiligheid

Coördinator beveiliging MBO 3

Voor Defensiemedewerkers
Coördinator beveiliging MBO 3
Crebo 25408

Wil jij werken in de beveiliging, ben jij zelfverzekerd en actief? Kun je goed organiseren en durf je initiatief te nemen? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Duur i Tijdens het intakegesprek wordt een inschatting en advies over jouw individuele opleidingsduur gegeven. Versnelling kan op basis van relevante werkervaring, vooropleiding en beschikbare tijd.
1 jaar
Niveau
3
Locatie(s)
Leeuwarden
Lesmoment
ochtend middag
Kosten
Scholingskosten maatwerk
Startdata
nader te bepalen

Als coördinator beveiliging zorg je ervoor dat jouw team de beveiligingsdiensten voor een gebouw of terrein zo goed mogelijk uitvoert. Je doet zelf beveiligingswerk, je organiseert het werk en maakt roosters voor de beveiligers in jouw team. Je zorg ervoor dat er volgens de regels wordt gewerkt en je werkt mee aan beveiligingsplannen en managementrapportages.

Deze opleiding is alleen voor Defensiemedewerkers.

Stages

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je zorgt dat jouw team beveiligers dagelijkse werkzaamheden volgens afspraak uitvoert. Daarnaast leer je draaiboeken opstellen en het bijdragen aan werkinstructies. Je leert hoe je toegangs- en uitgangscontroles en surveillances en controles uitvoert. Daarnaast leer je hoe je optreedt bij incidenten en calamiteiten en hoe je verdachten aanhoudt. Na het basisdeel kies je een profieldeel: particuliere beveiliging of coördinator beveiliging.

Je krijgt de volgende Vakken

  • wettelijke kaders 3
  • beveiliging gebouwen 3
  • veilig werken en dienstplanning 3
  • rapportage 3
  • Nederlands
  • beroepsgericht Engels
  • Loopbaan en burgerschap
  • rekenen
  • keuzedeel

Studielast

Studieduur 30 lesdagen in 1 jaar
Leeruren 7 uren les per dag en 3 uur zelfstudie per week
Stage/werk 650 uur per opleidingsjaar
Lesmoment  

30 lesdagen zijn inclusief generieke vakken. Je gaat naar school en je doet werkervaring op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor een aangepast programma waardoor je sneller je diploma kunt behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken. Meer informatie over het (verschil in) aantal lesdagen en werkuren/stage per leerweg.

Toelating

Voor deze opleiding heb het diploma Beveiliger niveau 2 of het SVPB diploma beveiliger behaald.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel Loopbaan en burgerschap.

Stage / werkplek

Je zorgt zelf voor een erkende stage of werkplek om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Coördinator beveiliging niveau 3.

Werken

Je kunt werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Denk aan: winkelbeveiliging,mobiele surveillance, portiers- en receptiediensten, particuliere alarmcentrales, advies- recherche- en schadeonderzoekbureaus, evenementenbeveiliging, luchthavenbeveiliging of arrestantenverzorging op een politiebureau. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Kosten

  BBL
Scholingskosten maatwerk
Lesmateriaal
Totaalprijs (bij betaling ineens) maatwerk
BTW vrijgesteld
BBL

De scholingskosten betreffen een richtprijs per opleidingsjaar. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Dit betreffen kosten voor de examens en lesmateriaal, die je dient aan te schaffen. Bij indiensttreding bij een werkgever is het aanschaffen van een grijze kaart noodzakelijk.

Meer over kosten in het mbo

Startdata

BBL

Ervaringen van onze studenten

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66