Communicatie

Voor volwassenen

Communicatie

Wil je als organisatie je medewerkers trainen in effectiever communiceren? Bijvoorbeeld met collega’s, klanten of cliënten? Organisaties kunnen bij ons terecht voor diverse communicatietrainingen die op maat kunnen worden gemaakt. Naast trainingen als klantgericht communiceren, effectief communiceren en timemanagement kun je ook je medewerkers laten scholen hoe om te gaan met ongewenst gedrag, zoals agressie.

Al deze trainingen zorgen ervoor dat je medewerkers hun werk effectiever kunnen doen en met meer plezier.

Opleidingen en cursussen

Heeft jouw organisatie behoefte aan een op maat gemaakte korte communicatiecursus? Wij verzorgen regelmatig in-company cursussen voor een groep medewerkers op locatie. De cursussen worden afgestemd op het niveau en de mogelijkheden van de medewerkers en op de specifieke wensen van de organisatie. ROC Friese Poort heeft veel ervaring met  vakspecifieke cursussen voor organisaties en instellingen in de Zorg en Welzijn.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs.

MBO-opleidingen

In deze richting bieden we binnen het volwassenenonderwijs momenteel geen mbo-opleidingen aan.

Agenda

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs

Veelgestelde vragen

 • Wil je een (erkend) diploma behalen, je verder specialiseren binnen je huidige functie of ben je op zoek naar een leuke cursus én doe je dit bij voorkeur in de avonduren? Verschillende cursussen, trainingen en opleidingen worden in de avonduren gegeven. Bekijk hier alle avond-opleidingen en -cursussen.

 • Ja, wij verlenen scholing op maat. Dit kan ook in-company, Neem voor meer informatie contact op met een opleidingsadviseur.

 • Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en intake. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

 • De wet scholingsplicht. Hoe zit dat ook alweer?

  Werkgevers hebben sinds 1 juli 2015 de wettelijke plicht om de medewerker in staat stellen scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn/haar functie. Ook voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst indien de functie van de medewerker komt te vervallen of hij niet langer in staat is deze te vervullen.

  Er zijn verschillende typen scholing, namelijk scholing die noodzakelijk is voor de uitoefening van de huidige functie van de medewerker en scholing die noodzakelijk is voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst als de huidige functie komt te vervallen.

  De verplichting om arbeidsgerichte scholing aan te bieden voor ander werk binnen de organisatie is alleen verplicht als de organisatie hier mogelijkheden in ziet. Dit hangt af van factoren, zoals de kosten en duur van onderwijs. Het niet aanbieden van scholing kan consequenties hebben. Er gelden voor de functies van medewerkers (wettelijke) verplichtingen op het gebied van opleiding en diploma’s.

  Wil je weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor subsidies? Bekijk het subsidieoverzicht of bereken het via de subsidiecalculator.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.
058-233 99 66

Adviesgesprek aanvragen