Maritiem

Basic Safety Training

Voor volwassenen

Overleven op zee en veilig werken aan dek zijn onmisbare onderdelen van maritieme veiligheid. Het overleven op zee wordt in deze praktijkgerichte Basic Safety Training (BST), ook wel Basisveiligheidstraining (BVT) genoemd, op open water beoefend. Je moet veilig kunnen werken en jezelf en collega's in veiligheid kunnen brengen bij een noodgeval.

Stages

Maritiem

Inhoud

Tijdens deze training leer je eerste hulp verlenen aan boord bij een ongeval. Je leert levensreddende handelingen uitvoeren volgens de ABCDE-methodiek. Ook leer je een beginnende brand aan boord te bestrijden, gebruikmakend van adembescherming. Daarnaast leer je jezelf bij een ontruiming van het schip in veiligheid te brengen.

Varen onder Engelse vlag
Vaar jij op een visserijschip, dan is de aanvullende training Basic Safety Fisheries een vereiste. Voor het varen op een visserijschip onder de Engelse vlag heb je ook een Safety Awareness en Risk Assessment certificaat nodig (Marine Guidance note 411 (M+F) art 2.2.).

Je krijgt de volgende Vakken

  • levensreddende handelingen
  • brandbestrijding
  • ademlucht
  • overleven op zee

Studielast

Studieduur5 dagen
Leeruren36 lesuren (5 dagen), zelfstudie is afhankelijk van voorkennis
Lesmomentmaandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Toelating

Van belang is dat je beschikt over een geldige Geneeskundige verklaring zeevaart. De training start bij voldoende deelname.

Examen

De training wordt afgesloten met een praktijktoets.

Diploma

Na afloop van de training krijg je het certificaat Basic Safety Koopvaardij. De training voldoet aan de (inter)nationale normen voor maritieme veiligheid (SOLAS, IMO, STCW en Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

Kosten

Scholingskosten€ 950,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 950,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Urk nader te bepalen

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66