Techniek

Autogeen lassen niveau 2

Voor volwassenen

Autogeen lassen is een lastechniek die wordt gebruikt bij plaatwerkerijen van garages, in de installatietechniek en bij ketelbouwers. Als autogeen lasser las je voornamelijk stalen dunwandige platen en pijpen. Na afloop van de cursus heb je de kennis en vaardigheden om gevorderd plaat- en pijplaswerk te verrichten van ongelegeerd staal in horizontale, verticale en rondgaande positie. 

Stages

Techniek

Inhoud

Tijdens de theoretische gedeelte verdiep je je onder andere in apparatuur, materiaal en constructies. Tijdens het praktijkgedeelte leer je lassen volgens de links- en rechtslasmethode in ongelegeerde stalen plaat van 3 en 4 mm in de verticale, horizontale en rondgaande posities. Ook leer je autogeen snijden van ongelegeerd stalen plaat van 12 mm.

Je krijgt de volgende Vakken

  • processen en apparatuur
  • materiaalgedrag bij het lassen
  • constructies en uitvoering

Studielast

Studieduur20 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag)
Lesmomentvan 18.30 tot 21.30 uur

Je kunt iedere week instromen op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. De lesdag is afhankelijk van de vestiging waar je de cursus volgt.

Toelating

Je kunt deelnemen als je enige ervaring hebt met metaal bewerken of lassen en je minimaal twee jaar voortgezet onderwijs hebt gevolgd of beschikt over een vergelijkbaar niveau. Het diploma Autogeen lassen niveau 1 is gewenst.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend NIL examen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het branche-erkende diploma Autogeen Lassen niveau 2 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Kosten

Scholingskosten€ 1.675,00
Lesmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.675,00
BTWvrijgesteld

Je kunt in termijnen betalen.

Startdata

op elk moment Drachten
op elk moment Emmeloord
op elk moment Leeuwarden

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen.

  • Lascursussen en opleidingen (kunnen) worden afgesloten met een NIL-examen. Wanneer tijdens de scholing blijkt dat het onderdeel theorie/tekeninglezen teveel moeite kost, kan er voor gekozen worden om alleen een praktijkexamen, dus geen theorie, af te nemen.

  • Dit hangt mede af van de lasmethode waarmee je werkt of wilt werken. Als beginner start je altijd met niveau 1 of 2. Dit is afhankelijk van of je dagelijks last. Bij twijfel kun je een vrijblijvende proeflas aanvragen door dit aan te geven in de opmerkingen tijdens het aanmelden. Wanneer je vervolgens besluit een lascursus te gaan volgen dan worden er geen kosten in rekening gebracht voor de proeflas. Besluit je na de proeflas van de cursus af te zien dan bedragen de kosten voor deze proeflas € 65,00. Voor niveau 3 en 4 is veel laservaring of een NIL-diploma niveau 2 vereist.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66