Techniek

Autogeen lassen niveau 1

Voor volwassenen

Autogeen lassen is een lastechniek die wordt gebruikt bij plaatwerkerijen van garages, in de installatietechniek en bij ketelbouwers. Als autogeen lasser las je voornamelijk stalen dunwandige platen en pijpen. Tijdens de cursus Autogeen lassen niveau 1 leer je de basis van autogeen lassen. Na afloop van de cursus heb je de kennis en vaardigheden om eenvoudig plaat- en pijplaswerk te kunnen verrichten in horizontale, verticale en rondgaande positie.

Stages

Techniek

Inhoud

Tijdens de theoretische gedeelte verdiep je je onder andere in apparatuur, materiaal en constructies. Tijdens het praktijkgedeelte leer je lassen volgens de linkslasmethode in ongelegeerd staal, dunne plaat en pijp in de lasposities onder de hand en verticaal. Ook leer je een soldeerverbinding te maken.

Je krijgt de volgende Vakken

  • processen en apparatuur
  • materiaalgedrag bij het lassen
  • constructies en uitvoering

Studielast

Studieduur20 avonden
Leeruren3 lesuren (1 dag)
Lesmomentvan 18.30 tot 21.30 uur

Je kunt iedere week instromen op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond. De lesdag is afhankelijk van de vestiging waar je de cursus volgt.

Toelating

Je kunt deelnemen als je enige ervaring hebt met metaal bewerken of lassen en je minimaal twee jaar voortgezet onderwijs hebt gevolgd of beschikt over een vergelijkbaar niveau.

Examen

De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend NIL examen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL).

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afrondt, ontvang je het branche-erkende diploma Autogeen Lassen niveau 1 van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL)

Kosten

Scholingskosten€ 1.340,00
Lesmateriaalinclusief
Verbruiksmateriaalinclusief
Examenkosteninclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens)€ 1.340,00
BTWvrijgesteld

Je kunt in 5 termijnen betalen. Hou er rekening mee dat er bij betaling in termijnen een termijntoeslag in rekening wordt gebracht.
Wanneer je een herexamen voor de theorie of praktijk voor 1 of meer werkstukken moet doen, ontvang je hiervoor een aanvullende offerte.

Startdata

Emmeloord op elk moment
Leeuwarden op elk moment

Vergelijkbare opleidingen

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66