Techniek

AutoCAD

Voor volwassenen

AutoCAD is het meest verkochte CAD-programma (Computer Aided Drafting) ter wereld. Het is tevens het meest omvangrijke en complexe programma dat op de comuper gebruikt wordt. Wil je leren om met AutoCAD te werken? Meld je dan aan voor AutoCAD basis. Werk je al met AutoCAD, maar wil je je verder bekwamen? Meld je dan aan voor AutoCAD gevorderden.

Stages

Techniek

Inhoud

AutoCAD basis: tijdens de cursus leer je omgaan met AutoCAD en optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van dit programma. Daarnaast leer je alle 2D-tekencomando's.

AutoCAD gevorderden: tijdens de cursus maak je kennis met de gevorderde 2D-tekenopdrachten en je verdiept je in 3D-tekenen. Daarnaast leer je een tekening op een zo efficiënt mogelijke manier te gebruiken.

Je krijgt de volgende Modules

Studielast

 AutoCAD basisAutoCAD gevorderden
Studieduur:12 avonden10 avonden
Leeruren:3 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week3 lesuren (1 dag) en circa 2 uur zelfstudie per week
Lesmoment:maandagavond van 18.30 - 21.30, schoolvakanties vrijmaandagavond van 18.30 - 21.30, schoolvakanties vrij

Toelating

Je kunt deelnemen aan deze cursus als je minimaal een vmbo-diploma hebt en over voldoende kennis van de Nederlandse taal en Windows beschikt. Indien er plaatsen beschikbaar zijn, kan je op elk moment starten. Voor de AutoCAD gevorderden cursus heb je het certificaat AutoCAD basis of vergelijkbaar niveau nodig. Om het maximale rendement uit je cursus te halen, raden wij je aan de docent aan het begin van de opleiding een korte CV te overhandigen met daarin je vooropleiding, vanuit welke bedrijfstak je afkomstig bent, korte omschrijving van je CAD-ervaring, doel van de opleiding en je e-mailadres. De docent kan dan de cursus zo veel mogelijk aan je persoonlijke situatie aanpassen.

Examen

De cursussen hebben geen afsluitend examen

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskostenafhankelijk van keuze
Totaalprijs (bij betaling ineens)afhankelijk van keuze
BTWvrijgesteld

Je kunt in termijnen betalen.

Startdata

afhankelijk van keuze

Vergelijkbare opleidingen

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

  • Ja, de meeste volwassenenopleidingen kun je in termijnen betalen, wanneer een opleiding langer duurt dan 3 maanden en boven de € 200 is. Bij de betreffende opleidingsinformatie staat aangegeven of je in termijnen kunt betalen.

  • Welk tekenprogramma het meest geschikt is, hangt af van waarmee je werkt of wilt gaan werken. AutoCAD is het meest verkochte CAD-programma. Het programma is omvangrijk en complex. Solid Works is een 3D-tekenprogramma van Autodesk. Dit programma is in het gebruik eenvoudiger dan AutoCAD.

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon
058-233 99 66