Sales binnendienst

Volwassenenonderwijs

mbo-opleidingen, cursussen en trainingen

Hoe maak je een keuze?

Waarom wil je een opleiding volgen?
Met welk doel wil je een opleiding volgen? Wil je meer verantwoordelijkheid? Wil je een andere functie maar heb je niet het juiste papiertje? Wil je heel iets anders gaan doen? Zoek je werk en wil je je kansen vergroten? Wij helpen je graag verder.

Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat afrondt. Daarom hebben we ons volwassenenaanbod zo veel mogelijk op jou afgestemd. Zo kun je bijvoorbeeld zowel in de avonduren als overdag opleidingen bij ons volgen, zodat je je opleiding kunt combineren met werk en/of gezin. Als je het voornemen hebt om een opleiding te gaan doen, wil je vast zo snel mogelijk je diploma halen. Daarom kun je op meerdere momenten per jaar bij ons starten en kun je je opleiding vaak versneld doorlopen. 

Jezelf ontwikkelen in iedere fase van je loopbaan
Wanneer jouw doelen helder zijn, kun je een passende keuze maken. Wij helpen je daar graag bij. Misschien is een mbo-diploma niet nodig en volstaat voor jou een branche-erkend diploma of een korte cursus. Het volwassenenonderwijs bij ROC Friese Poort biedt je verschillende scholingsmogelijkheden. Het aanbod is zoveel mogelijk afgestemd op jouw situatie. Welk scholingstraject past het beste bij jouw situatie?

  • Mbo-opleiding
  • Branche-erkende opleiding
  • Cursus/training
  • Op maat / in-company

Onze opleidingen sluiten aan op de praktijk 
Een opleiding brengt jou écht verder. Bijvoorbeeld om je werk beter te kunnen doen of om je te ondersteunen bij het vinden van een nieuwe functie of baan. We werken nauw samen met bedrijven, gemeenten, brancheverenigingen, kenniscentra en instellingen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de inhoud en het aanbod van onze opleidingen aansluiten op de praktijk en ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Voldoende kennis en ervaring maar geen diploma?
Beschik je over voldoende capaciteiten maar ben je niet in het bezit van het benodigde diploma om jouw gewenste opleiding te kunnen volgen? Dan kun je een toelatingsonderzoek doen. 

Onze bedrijfsscholen zijn een voorbeeld van de manier waarop leren en werken samenkomen. Als je deelneemt aan een van onze bedrijfsscholen, volg je een werken-leren traject. De vakdocenten van onze bedrijfsscholen verzorgen de praktijkopleiding en je begeleiding. Om werkervaring op te doen, ga je aan de slag in een erkend leerbedrijf. Na het afronden van je opleiding beschik je over een diploma én over werkervaring.

Gratis en vrijblijvend advies
Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden als particulier of bedrijf? Of wil je meer informatie over een bepaald onderwerp? Neem dan contact met ons op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief volwassenenonderwijs