cursus en branche-opleiding

Volwassenenonderwijs cursussen en brancheopleidingen

Het beste uit jezelf halen
Ben je je aan het oriënteren hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen? Het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort biedt je verschillende mogelijkheden:

  • een cursus of training uit ons ruime cursusaanbod;
  • een brancheopleiding (door de branche erkend);
  • een keuzedeel of mbo-certificaat
  • een versnelde mbo-opleiding

Een cursus of opleiding in het volwassenenonderwijs houdt rekening met jouw situatie. Of je nu kiest voor een brancheopleiding of een cursus in de zorg, een cursus online marketing, een cursus lassen, een cursus installatietechniek, een cursus elektro, een horeca-cursus of IT-cursus of een maritieme veiligheidscursus. Je volgt onderwijs met andere volwassenen en je leert van elkaar(s werkervaring). De opleidingen en cursussen worden aangeboden in Friesland en Flevoland. Er is dus altijd een vestiging bij jou in de buurt (Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek of Urk).

Bekijk in jouw richting op met behulp van het opleidingsfilter welke brancheopleiding of cursus het beste bij jou past:

Opleidingen

396 opleidingen gevondenPagina 1 van 22
Welke cursus of brancheopleiding past bij mij?

Soms is een mbo-diploma helemaal niet nodig voor de functie die jij graag wilt. In veel gevallen volstaat een (branche)certificaat. 

Voordelen cursus of brancheopleiding voor volwassenen

  • praktijkgericht
  • op mbo-niveau
  • geen stageverplichting dus sneller klaar
  • korte, stapelbare trajecten
  • je krijgt een officieel certificaat 

eb je nog geen idee wat bij je past? Maak dan vrijblijvend de interessetest.

Maak een interessetest

Cursus
Als je je algemene of vakinhoudelijke kennis wilt vergroten of je werkgerelateerde kennis verbeteren, dan kun je een korte cursus volgen die aansluit op jouw vakgebied.Wij bieden cursussen voor individuele deelnemers en voor groepen, zoals medewerkers van een organisatie. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en bij een training een bewijs van deelname.

Brancheopleiding
Wil je een praktijkgerichte brancheopleiding volgen op mbo-niveau? Je hebt bij ons diverse mogelijkheden. Denk aan aan brancheopleiding techniek (NIL), horeca (SVH), beveiliging (BOA) en mogelijkheden in de zorg. Je krijgt algemene theoretische vakken bij sommige brancheopleidingen krijg je op school aanvullende praktijk. Stage is geen vereiste. Je bent daardoor sneller klaar met je opleiding. Je ontvangt een branchediploma.

Keuzedelen
Wil je jezelf verbreden of verdiepen? Wellicht is een keuzedeel geschikt voor jou. Wij bieden keuzedelen aan voor individuele deelnemers en voor groepen, zoals medewerkers van een organisatie. Je sluit een arbeidsmarktrelevant keuzedeel af met een mbo-certificaat in het diplomaregister van DUO of een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (afhankelijk van het keuzedeel).

Lees ook onze tips voor een switch.

Tips voor een switch
lassen

Adviesgesprek aanvragen

Aanvragen