0900 8 996 996
(normaal tarief)

Frezen

Scholingstraject voor volwassenen

Werk jij graag met metaal of ben je bijvoorbeeld als uitzendkracht al werkzaam in deze sector, maar heb je hier nog geen passende papieren voor? Of krijg je op je werk te maken met freesbanken en ben je nog niet voldoende vaardig om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

  • Versneld en meerdere startmomenten
  • Goed te combineren met werk en/of gezin
  • Professioneel, klassikaal onderwijs
  • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Frezen wordt gedaan door middel van een frees die een bewerking uitvoert op een product. Het product zelf zit in een klem en de frees beweegt zich in verschillende posities om het product de gewenste vorm te geven. Een belangrijk verschil tussen frezen en draaien is dus dat bij frezen het product niet beweegt, bij draaien beweegt het product wel omdat het in met de klem ronddraait. Bij frezen draait alleen het gereedschap. Er zijn verschillende soorten freesbanken: verticale,  horizontale en universele freesbanken. Met frezen kunnen zeer uiteenlopende bewerkingen worden uitgevoerd op een product. Zo kunnen met een frees sleuven worden aangebracht, gaten, kamers of eilanden. Je moet hiervoor de freesbank goed instellen en het juiste gereedschap in de machine plaatsen.

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
cursus / training
Duur:Info
5 dagen
Lesmoment:
Avond
Overdag
Startdatum: op elk moment in Drachten
Opleidingscode:
51072-00
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

Bij deze cursus kun je uit de volgende modules kiezen:

  • Module 1 Conventioneel frezen
  • Module 2 CNC frezen
  • Module 3 CNC programmeren Siemens ShopMill
  • Module 4 CNC programmeren Edgecam (frezen)
  • Module 5 CNC programmeren Heidenhain
  • Module 6 Vijf-assig frezen Heidenhain

Lees alles over de inhoud van de verschillende modules. Iedere module duurt 5 dagen. Bij module 1, 2 en 6 is het mogelijk de module met extra dagen uit te breiden.

Studiebelasting

Studieduur 5 dagen van 8 uur per module
Lesmoment overdag en/of avond

Werken

Na afronding van deze cursus ken je de primaire vaardigheden van het conventioneel en/of CNC frezen en/of het CNC programmeren. Je kunt aan de slag in de sector metaal als conventioneel en/of CNC frezer. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding.

Toelating

Je dient minimaal te beschikken over mbo-werk- en denkniveau 2. Er wordt gestart bij minimaal vijf en maximaal twaalf deelnemers (dit geldt alleen voor CNC Programmeren). In overleg kan het traject ook in-company worden uitgevoerd. Je kunt in overleg wekelijks starten.

Examen

De cursus heeft geen afsluitend examen.

Diploma

Wanneer je de cursus met voldoende resultaat afsluit, ontvang je een certificaat van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Het niveau van deze opleiding is vergelijkbaar met mbo-niveau 2.

Kosten

Scholingskosten:
afhankelijk van gekozen module(s)
Totaalprijs (bij betaling ineens):
afhankelijk van gekozen module(s)
BTW:
vrijgesteld

Je kunt je aanmelden voor de gehele cursus of voor een of meerdere modules. Bij de aanmelding kun je aangeven welke module(s) je wilt volgen en zie je de prijs van de betreffende module. De totaalprijs genoemd bij module 1, 2 en 3 is een richtprijs op basis van een 5-daagse cursus. Het is mogelijk deze modules met extra dagen uit te breiden. Vraag hiervoor naar een vrijblijvende prijsopgave.

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Agenda

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!