0900 8 996 996
(normaal tarief)

Drones ROC-Light Basis

Scholingstraject voor volwassenen

Je wilt professioneel met je drone vliegen. Om dit veilig en verantwoord te mogen doen heb je in Nederland een ROC-Light vergunning nodig. 

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

  • Versneld en meerdere startmomenten
  • Goed te combineren met werk en/of gezin
  • Professioneel, klassikaal onderwijs
  • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Middels deze opleiding behaal je het ROC-Light kenniscertificaat. De vergunning kun je, na het behalen van je kenniscertificaat, aanvragen bij het INLT. Om bedrijfsmatig of commercieel te vliegen met een drone is een vergunning verplicht in Nederland.

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
branche-erkende opleiding
Duur:Info
2 lesdagen
Lesmoment:
Overdag
Startdatum: nader te bepalen in Sneek
Opleidingscode:
63031-00
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

Je krijgt de wettelijk verplichte kennis omtrent meteorologie, luchtvaartwetgeving, vliegprestaties, planning, navigatie, menselijke factoren plus nog een aantal andere onderdelen in twee dagen aangeleerd. De opleiding wordt gegeven door bevoegde, gecertificeerde dronepiloten van ROC Friese Poort in samenwerking met de professionals van Dutch Drone Academy en EuroUSC Benelux. Het theoriecertificaat wordt geaccepteerd door de IL&T (Inspectiedienst Leefomgeving & Transport) bij de ROC-Light vergunningsaanvraag. Een vliegvaardigheidstoets (niet verplicht) zin bij de cursus inbegrepen aan het einde van de tweede dag.

Tijdens deze dagen zal jou de voor het ROC-Light examen vereiste theoriekennis worden bijgebracht. Natuurlijk ontvang je ook een boek met alle lesstof in het Nederlands, een navigatiepasser, geo-driehoek, schrijfgerei en de wettelijk verplichte aeronautische kaart van Nederland. Aan het einde van dag twee wordt er een vliegvaardigheidstoets afgenomen. Slaag je hiervoor, dan krijg je tevens een certificaat waarmee je direct dekking krijgt bij een van de grootste drone-verzekeraars van ons land, waarbij je niet hoeft aan te tonen dat je de gebruikelijke 20 uur vliegervaring hebt. De toets wordt afgenomen met een drone van ROC Friese Poort en duurt slechts 8 minuten per persoon. Er kan niet voor geoefend worden, het is echt alleen een momentopname van jouw vliegvaardigheid.

Studiebelasting

Deze opleiding duurt 2 lesdagen van 7 uren met daarnaast circa 4 uur zelfstudie.

Toelating

Je hoeft niet te voldoen aan minimale instroomeisen. Er wordt gestart bij voldoende deelname.

Examen

Het ROC-Light examen dient als afsluiting op een separate dag en is inbegrepen in de prijs van deze workshop. Het examen wordt afgenomen door EuroUSC Benelux op de schoollocatie of in Hoofddorp, afhankelijk van het aantal deelnemers. Het examen dien je zelf te boeken via Dutch Drone Academy die de coördinatie hiervoor verzorgd.

Diploma

Indien je slaagt ontvang je:

  • jouw ROC-Light theorie kennisbewijs van EuroUSC (voor aanvraag van de ROC-Light vergunning bij de IL&T)
  • een vliegvaardigheid toetsingscertificaat van de Dutch Drone Academy (voor verzekeraar)
  • een set professionele checklists
  • een set ‘concept algemene voorwaarden’ voor een drone operator

Kosten

Scholingskosten:
€ 749,00
Lesmateriaal:
inclusief
Examenkosten:
inclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens):
€ 749,00
BTW:
vrijgesteld
Bijkomende kosten:
eventueel circa € 125,00

De genoemde bedragen zijn exclusief bijkomende kosten. Dit betreffen de kosten voor een eventueel herexamen.

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails

Dit is de derde van de acht vuistregels die worden behandeld in de workshop Cyber Aware @Work voor medewerkers. Aan de hand van deze vuistregels worden medewerkers in deze workshop meegenomen in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren.

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!