0900 8 996 996
(normaal tarief)

Digitale Weerbaarheid en Privacy

Training voor medewerkers

Versterk de digitale weerbaarheid van je medewerkers. Door middel van praktische handreikingen en voorbeelden van herkenbare situaties worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren zij deze op een adequate wijze te voorkomen.

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

  • Versneld en meerdere startmomenten
  • Goed te combineren met werk en/of gezin
  • Professioneel, klassikaal onderwijs
  • Persoonlijke begeleiding

In het kort

In alle sectoren is het van groot belang dat informatie goed beveiligd wordt. Digitale dreigingen komen in alle sectoren voor. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorg. Hoe zorg je ervoor dat gevoelige patiëntgegevens niet op straat komen te liggen? Of als je in de commerciële sector werkt waarbij medewerkers regelmatig met iPads, laptops en/of usb-sticks met gevoelige informatie op pad gaan. Hoe voorkom je dan een datalek door verlies of diefstal? En hoe zorg je ervoor dat derden geen toegang kunnen krijgen tot camerabeelden van particuliere beveiligingsbedrijven? Heeft je medewerker per ongeluk een phishingmail geopend of ingelogd op het bedrijfsnetwerk op een open WIFI? Vaak zijn het je eigen medewerkers die cybercriminelen vrij spel geven. Hoe bescherm je je organisatie hiertegen?

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
cursus / training
Duur:Info
2 uren
Lesmoment:
Avond
Overdag
Startdatum: in overleg met opdrachtgever
Opleidingscode:
63015-00
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

In het algemene deel worden fundamentele dreigingen besproken, zoals malware en ransomware, phishing en vormen van datalekken. Het beschermen van de online privacy en het veilig omgaan met wachtwoorden komen aan de orde. Medewerkers krijgen praktische tips en tools om digitale dreigingen te minimaliseren. In de training is de beroepscontext altijd het uitgangspunt waarbij het draait om het digitaal veilig kunnen uitoefenen van het beroep.

Tijdens het keuzedeel kan er dieper op één van de volgende onderwerpen worden ingegaan:

Open source intelligence challenge
Medewerkers proberen aan de hand van openbare bronnen (linked-in, facebook, twitter) het wachtwoord van een website te resetten. De challenge laat zien dat persoonlijke informatie op internet vaak herleidbaar is naar het wachtwoord.

Hacking demonstratie
Een demonstratie van het hacken van een IP-Camera of een Webshop. Ook is het mogelijk om een demonstratie te geven van een phishing campagne. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG),
Europees ook aangeduid als GPDR: de nieuwe wetgeving omtrent inzake privacy en datalekken, die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen. Wat betekent dit voor je organisatie en/of voor je medewerkers? De docent geeft hierover praktische handreikingen.

Workshop kwetsbaarheid van Internet of Things 
Wat is het Internet of Things (IoT) en welke dreigingen brengt dit met zich mee? Ervaar het in dit keuzedeel. De docent geeft een demonstratie van een bekende IoT zoekmachine en geeft tips over het goed beveiligen van IoT apparaten.

In overleg met een dienst ICT van een organisatie kan de training Digitale Weerbaarheid en Privacy nog verder worden afgestemd op de specifieke behoeftes van een organisatie.

offerte cyber awareness aanvragen

Studiebelasting

De training Digitale Weerbaarheid en Privacy bestaat uit een algemeen deel van 90 minuten en uit een keuzedeel van 30 minuten. De training kan in overleg ook volledig op maat worden ontwikkeld.

Het lesmoment wordt in samenspraak met de opdrachtgever bepaald. Schoolvakanties vrij.

Toelating

Je hoeft niet te voldoen aan minimale instroomeisen. 

Examen

De training heeft geen afsluitend examen.

Diploma

Na afloop van de training ontvang je een bewijs van deelname van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Kosten

Scholingskosten:
vanaf € 25,00 per medewerker
Totaalprijs (bij betaling ineens):
op aanvraag
BTW:
vrijgesteld

De genoemde scholingskosten per medewerker zijn exclusief reiskosten. Vraag op basis van het gewenste aantal medewerkers en eventuele specifieke bedrijfscontext een vrijblijvende prijsopgave voor deze training aan. 

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails

Dit is de derde van de acht vuistregels die worden behandeld in de workshop Cyber Aware @Work voor medewerkers. Aan de hand van deze vuistregels worden medewerkers in deze workshop meegenomen in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren.

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!