0900 8 996 996
(normaal tarief)

Cyber Aware @Work

Workshop voor medewerkers

Hoe zorg je als organisatie dat er adequaat wordt omgegaan met informatiebeveiliging en privacy? En dat je medewerkers bewustworden van digitale dreigingen? Deze workshop neemt medewerkers in 2 uurtjes op een hands-on wijze mee in de herkenning van digitale dreigingen en met welke maatregelen je dit kunt minimaliseren. Wapen je medewerkers tegen cybercrime!

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

 • Versneld en meerdere startmomenten
 • Goed te combineren met werk en/of gezin
 • Professioneel, klassikaal onderwijs
 • Persoonlijke begeleiding

In het kort

In alle sectoren is het van groot belang dat informatie goed beveiligd wordt. Digitale dreigingen komen in alle sectoren voor. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorg. Hoe zorg je ervoor dat gevoelige patiëntgegevens niet op straat komen te liggen? Of als je in de commerciële sector werkt waarbij medewerkers regelmatig met iPads, laptops en/of usb-sticks met gevoelige informatie op pad gaan. Hoe voorkom je dan een datalek door verlies of diefstal? En hoe zorg je ervoor dat derden geen toegang kunnen krijgen tot camerabeelden van particuliere beveiligingsbedrijven? Heeft je medewerker per ongeluk een phishingmail geopend of ingelogd op het bedrijfsnetwerk op een open WIFI? Vaak zijn het je eigen medewerkers die cybercriminelen vrij spel geven. Hoe bescherm je je organisatie hiertegen?

 

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
cursus / training
Duur:Info
2 uren
Lesmoment:
Avond
Overdag
Startdatum: in overleg Leeuwarden
in overleg in-company
Opleidingscode:
63015-00
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

Tijdens de workshop worden fundamentele dreigingen besproken, zoals; malware en ransomware, phishing en vormen van datalekken. Aan de hand van 8 vuistregels krijgen de medewerkers praktische tips en tools om digitale dreigingen te minimaliseren. In de workshop is de beroepscontext altijd uitgangspunt.

De vuistregels:

 • Maak back-ups
 • Draai updates direct
 • Klik niet zomaar op bijlagen of links in e-mails
 • Bescherm de privacy van u zelf en uw klanten
 • Gebruik niet zomaar openbare WiFi
 • Ga veilig om met wachtwoorden
 • Kies bewust waar u een APP toestemming voor geeft
 • Wees altijd kritisch

Het digitaal veilig kunnen uitoefenen van het beroep staat altijd centraal. Indien gewenst kan tijdens de workshop aandacht worden besteed aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), Europees ook aangeduid als GPDR; de nieuwe wetgeving omtrent inzake privacy en datalekken, die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangt.

offerte cyber awareness aanvragen

Studiebelasting

De workshop duurt 2 uren.

Doorleren

Toelating

Je hoeft niet te voldoen aan minimale instroomeisen. Er wordt gestart bij voldoende deelname.

Examen

Er wordt geen examen afgenomen.

Diploma

Er wordt geen einddocument uitgegeven.

Kosten

Scholingskosten:
vanaf € 25,00 per medewerker
Totaalprijs (bij betaling ineens):
op aanvraag
BTW:
vrijgesteld

De genoemde scholingskosten per medewerker zijn exclusief reiskosten. U kunt een vrijblijvende prijsopgave voor deze workshop aanvragen, op basis van het gewenste aantal medewerkers en eventuele specifieke bedrijfscontext. 

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!