0900 8 996 996
(normaal tarief)

Beveiliger MBO 2

Scholingstraject voor volwassenen

Durf jij mensen aan te spreken op gedrag? Heb je genoeg zelfvertrouwen en ben je niet gauw bang? Kun jij snel en goed reageren, mensen helpen en letten op de veiligheid? En wil je graag werken in een spannend beroep? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

 

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

 • Versneld en meerdere startmomenten
 • Goed te combineren met werk en/of gezin
 • Professioneel, klassikaal onderwijs
 • Persoonlijke begeleiding

In het kort

Beveiligers zijn overal nodig. Als beveiligingsmedewerker zorg jij ervoor dat anderen zich veilig kunnen voelen. Wanneer de situatie erom vraagt, kun jij effectief handelen. Mensen komen makkelijk naar je toe met vragen omdat jij een uniform draagt. Je moet mensen dan helpen, maar ook letten op de veiligheid. Het klinkt als een heel spannend beroep. Dat is het soms ook maar niet altijd. Want juist doordat jij er bent, gebeurt er vaak niet zoveel. Je moet dan toch blijven opletten.

Meld je direct aan voor deze opleiding
Soort traject:
mbo (derde leerweg)
Niveau:Info
2
Duur:Info
6 maanden
Lesmoment:
Avond
Overdag
Startdatum: 11-9-2018 Leeuwarden
februari 2019 Leeuwarden
mei 2019 Leeuwarden
Opleidingscode:
25407
Vestigingen:

Je voelt je thuis bij ROC Friese Poort

Alle aandacht voor jou
Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Zowel bij je opleidingskeuze, maar ook bij de begeleiding tijdens je opleiding. Met vestigingen in Emmeloord, Dokkum, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk is er altijd een vestiging bij jou in de buurt. Ons uitgangspunt is dat je met plezier je opleiding volgt en deze met goed resultaat kunt afronden. Daarom hebben we ons aanbod zoveel mogelijk op jou afgestemd. 

 

Inhoud

Tijdens de opleiding leer je hoe je preventief toezicht houdt op de veiligheid en hoe je moet optreden bij een calamiteit. Ook leer je service en hulp verlenen en eenvoudige baliewerkzaamheden uitvoeren. Je leert hoe je toegangs- en uitgangscontroles en surveillances en controles uitvoert. Daarnaast leer je hoe je optreedt bij incidenten en calamiteiten en hoe je verdachten aanhoudt. Je wordt opgeleid voor het landelijk erkend diploma Beveiliger 2. Dit diploma wordt afgegeven door de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). De volgende onderdelen worden behandeld:

 • signaleren van risico's
 • nemen van preventieve maatregelen
 • repressief optreden
 • dienstverlenende taken
 • Nederlands
 • loopbaan en burgerschap
 • rekenen

Na het basisdeel kies je een profieldeel:

 • Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening
 • Cameratoezicht

Het mbo is vernieuwd! 
Iedere beroepsopleiding in het mbo bestaat voortaan uit een basisdeel, een profieldeel en keuzedelen. In het basisdeel van je opleiding leg je een stevig fundament. Met het profieldeel geef je een specifieke, beroepsgerichte invulling aan je opleiding. Binnen het keuzedeel kies je zelf onderwerpen waardoor jij je kennis en vaardigheden verbreedt en/of verdiept. Je vergroot hiermee je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en zorg je voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding. De drie delen zijn verplicht en moeten afgerond zijn om een diploma te krijgen. De profiel- en keuzedelen van jouw opleiding bespreken we tijdens het intakegesprek.

Studiebelasting

Deze opleiding wordt aangeboden in de derde leerweg. Hierdoor kun je flexibel en versneld studeren. Je hebt 6 lessenmomenten per 10 weken, je gaat 6 uur per keer naar school. Daarnaast doe je (on)betaalde werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op bij een erkend leerbedrijf. Afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding kun je in aanmerking komen voor gaat vrijstellingen. Dankzij een aangepast programma kun je sneller je diploma behalen. Dit wordt tijdens het vrijblijvende en gratis intakegesprek met je besproken.

Studieduur half jaar verdeeld over 20 weken
Leeruren 6 uren scholing per lesmoment + 8 uur zelfstudie per week
Werkuren 120 uur per half jaar, circa 8 uur per week
Lesmoment dinsdag 15.00 -21.45 uur, schoolvakanties vrij

Naast de 6 lesmomenten per 10 weken, wordt er in de tussenliggende weken met digitaal lesmateriaal gestudeerd. Je wordt begeleid door onze docenten.

Stage/werkplek

Je hebt een erkende stage of werkplek nodig om werkervaring (Beroepspraktijkvorming) op te doen. Als je al een werkgever hebt, zijn daar soms mogelijkheden. ROC Friese Poort kan, in sommige gevallen, een stageplaats regelen. De werktijden kunnen zowel overdag, ’s avonds of soms ’s nachts zijn. Je stageplaats kan in de zomervakantie plaatsvinden en binnen maar ook buiten je regio zijn. Het kan zijn dat je hiervoor een uniform nodig hebt.

Werken

Je kunt werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Denk aan: winkelbeveiliging,mobiele surveillance, portiers- en receptiediensten, particuliere alarmcentrales, advies- recherche- en schadeonderzoekbureaus, evenementenbeveiliging, luchthavenbeveiliging of arrestantenverzorging op een politiebureau. Op www.kansopwerk.nl vind je de kans op werk per opleiding. Voor deze beroepen, behalve voor evenementenbeveiliger, is het diploma Beveiliger vereist als het werk valt onder de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus. Voor evenementenbeveiliger bestaat een branche-certificaat.   

 

Toelating

Minimaal diploma Entreeopleiding, diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of een overgangsbewijs naar 4 havo. Soms wordt een instaptoets afgenomen om te bepalen of je voldoende kennis hebt van Nederlands en rekenen. Heb je geen toereikende vooropleiding, dan adviseren we je tijdens het intakegesprek over je mogelijkheden. De opleiding start bij voldoende deelname.

Examen

Je maakt verschillende examens in zowel theorie als praktijk. Je sluit de theorie en praktijk af met één dag theorie-examen en één dag praktijkexamen. Daarnaast maak je de (landelijke) examens taal en rekenen en voldoe je aan de inspanningsverplichting voor het onderdeel loopbaan en burgerschap.

Diploma

Als je alle onderdelen goed hebt doorlopen en voldoet aan alle exameneisen, ontvang je het mbo-diploma Beveiliger niveau 2.

Kosten

Scholingskosten:
€ 1.695,00
Lesmateriaal:
exclusief
Examenkosten:
exclusief
Totaalprijs (bij betaling ineens):
€ 1.695,00
BTW:
vrijgesteld
Bijkomende kosten:
circa € 350,00, € 190,00 en € 100,00

De scholingskosten betreffen een richtprijs voor de gehele opleiding. Na het intakegesprek ontvang je een offerte. Je kunt in termijnen betalen. Bijkomende kosten zijn niet bij de totaalprijs inbegrepen. Denk hierbij aan eventuele herexamens en materiaal dat je zelf dient aan te schaffen, zoals een legitimatiepas (circa € 100,00) wanneer dit bij je stageplaats nodig is. Soms is het mogelijk een uniform van ROC Friese Poort te huren.

Contact

Volwassenenonderwijs
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Telefoon: 058 - 233 99 66
E-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl

Of neem, namens je organisatie, contact op met onze opleidingsadviseurs.
Bezoekadres: Anne Wadmanwei 6 , 8914 BD Leeuwarden

  

Nieuws

Misschien ook interessant

Twijfel je over deze opleiding? Wil je weten wat je nog meer zou kunnen gaan doen? We hebben genoeg opleidingen in dezelfde studierichting!