Natalie Goedegeburen gespiegeld

Van de zorg weer naar de horeca

Als 13-jarige begonnen in de horeca en inmiddels werkt Natalie als kok in een hotel-restaurant in Anjum. Na een kort uitstapje richting de zorg, kwam Natalie tot de conclusie dat haar passie toch echt in de horeca ligt.  ‘Ik heb in al die jaren veel ervaring opgedaan en diverse hygiëne en specialisatiecursussen gevolgd, maar het officiële papiertje voor kok ontbrak nog. De brancheopleiding voor Zelfstandig werkend kok bij het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort sprak mij enorm aan. Een mooie manier om naast mijn volledige baan in een half jaar tijd een officieel branchediploma te behalen. Naast het behalen van mijn diploma, vind ik het belangrijk om bij te blijven. En het is fijn dat mijn werkgever dit ook stimuleert.

Deze volwassenenopleiding is heel praktijkgericht. Je leert verschillende nieuwe technieken en er is veel aandacht voor vers en streekproducten. We wisselen ervaringen uit met de andere studenten en kunnen zelf onderwerpen inbrengen om te behandelen. De theorie kunnen we via een online omgeving in ons eigen tempo thuis behandelen. Daardoor bestaat de les echt alleen uit praktijkoefeningen die ik vervolgens direct in mijn werk kan toepassen.’

Ligt jouw passie ook in de horeca? Wil je je ook verder ontwikkelen in het plannen, organiseren, leiden en uitvoeren van werkzaamheden in de keuken? Dan is de brancheopleiding Zelfstandige werkende kok iets voor jou!

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Benieuwd? lees meer