Terug

Uniek scholingstraject met dubbele BPV

dinsdag 19 februari 2019

Zij-instromers en zittende medewerkers van Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land volgen gezamenlijk een opleidingstraject Maatschappelijk Verzorgende IG en doen bij beide organisaties BPV (BeroepsPraktijkVorming) op.

ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land een uniek scholingstraject ontwikkeld. Zij-instromers en zittende medewerkers van Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese Land volgen per 11 februari 2019 gezamenlijk de tweejarige mbo-opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG. Het unieke aan dit scholingstraject is dat de 23 deelnemers bij beide organisaties BPV (BeroepsPraktijkVorming) opdoen. De eerste periode werken zij bij hun eigen werkgever en de tweede periode wisselen ze van BPV-plek. Dit is uniek omdat Noorderbreedte gericht is op intramurale zorg en Thuiszorg Het Friese Land op extramurale zorg.

Door dit unieke traject zijn de medewerkers breed inzetbaar. Ze kunnen zowel in de thuiszorg als in het verpleegtehuis aan de slag en medewerkers in de thuiszorg kunnen hierdoor hun contracten uitbreiden.

Over Thuiszorg Het Friese Land
Thuiszorg Het Friese Land helpt iedereen die thuis aangewezen is op hulp, verzorging en verpleging. Ze helpen eenieder zo lang mogelijk zelfstandig te blijven op de manier die hij of zij prettig vindt.

Over Noorderbreedte
Noorderbreedte biedt voornamelijk zorg aan ouderen in Fryslân in woonzorgcentra en een revalidatiecentrum. Ze bieden ook dagbesteding en dagbehandeling.

Over de opleiding
De opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG is een combinatie van Maatschappelijke Zorg en Verzorgende IG. Je behaalt 2 mbo-diploma’s en bent dus breed inzetbaar in het verzorgen én begeleiden van mensen.