Terug

Uitwisseling met Järfälla Gymnasium Zweden

dinsdag 26 maart 2019

Järfälla Gymnasium en ROC Friese Poort werken sinds 2010 samen in het organiseren van buitenlandse stages en uitwisselingen. Zondagochtend 24 maart vertrok de eerste van zes groepen studenten die over een periode van twee jaar elkaars school, werk en leefomgeving zullen ervaren. 

Järfälla Gymnasium en ROC Friese Poort werken sinds 2010 samen in het organiseren van buitenlandse stages en uitwisselingen. Zondagochtend 24 maart vertrok de eerste van zes groepen studenten die over een periode van twee jaar elkaars school, werk en leefomgeving zullen ervaren. De studenten verblijven drie weken lang in het gezin van een student die in mei 2019 ook naar Nederland komt. Het doel is elkaars cultuur leren kennen en werkervaring buiten Nederland opdoen. Het programma bestaat uit een aantal dagen meedraaien op school, stage bij een Zweeds bedrijf meemaken en sociale contacten buiten de eigen omgeving opdoen. Naast de studenten zullen ook twee docenten een week meedraaien in de school en de begeleiding van de stages. In mei komt er een delegatie studenten, docenten en bedrijfsmedewerkers vanuit Zweden naar Drachten om te ervaren hoe wij hier wonen, leven en werken.

Op de foto’s: van links naar rechts:  Hendrik Auke Weening (docent), Sietse Bergsma (bouwkunde), Mark Blaauwwiekel (installatietechniek), Gert-Jan Hoogstra (mechatronica), Hessel Feenstra (electrotechnische installaties). Ontbreekt: Koos van Esch (docent).