Manon PIt

Tijd om je verder te ontwikkelen

Manon Pit vond het na haar bevalling tijd om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarom startte ze met de volwassenenopleiding Management Assistant bij ROC Friese Poort (werken-leren/BBL) én vond ze haar droombaan bij Donkervoort Automobielen. Ze vertelt: “Ik vind het belangrijk dat mijn zoontje straks trots op mij is en leert dat je veel kunt bereiken als je je ervoor inzet.”

 

Manon werkte ruim zeven jaar als assistent-filiaalleider in een winkel. “Ik had het heel erg naar mijn zin”, vertelt ze, “maar wilde dit werk niet tot mijn pensioen blijven doen. Ik had altijd het idee dat ik meer in me had. Het was alleen lastig om iets anders te vinden met een niveau 3-opleiding. De enige manier om mijn niveau te verbeteren, was weer naar school gaan. Dat heb ik dus gedaan, maar dan wel werken-leren via het volwassenenonderwijs. Voor mij is dit de ideale combinatie: ik maakt mijn ambities waar, maar er komt wel meteen geld in het laadje. Dat is op deze leeftijd met een kindje ook belangrijk.”

Vrijheid
Werken-leren houdt in dat Manon drie dagen in de week werkt en één dag naar school gaat. “Ik vind het goed te doen”, zegt ze. “Dat komt ook omdat mijn vriend mij hierin steunt en taken in huis oppakt. Fijn is ook dat je veel vrijheid hebt bij de opleiding. Je kunt zelf bepalen welke vakken je wanneer en in welk tempo wilt volgen. De praktijkopdrachten doe je voor een groot deel op je werk, dat scheelt ook. En je bent niet verplicht om naar school te gaan. Als het een keer druk is op je werk is dat geen probleem. Het betekent natuurlijk wel dat je thuis meer moet doen. Die discipline moet je hebben.”

Droombaan
Toen Manon begon met haar volwassenenopleiding werkte ze bij een bedrijf in Leeuwarden. Maar sinds een jaar werkt ze bij Donkervoort Automobielen in Lelystad, producent van ultrasnelle, lichtgewicht sportwagens die met de hand gebouwd worden. Manon: “Ik droomde er altijd al van om bij Donkervoort te werken, omdat ik affiniteit heb met snelle auto’s. Toen daar een vacature was, kreeg ik deze van allerlei mensen toegestuurd. De functie-eisen waren eigenlijk te zwaar, maar ik had niks te verliezen dus heb gewoon gesolliciteerd. Ze vonden het positief dat ik werken-leren doe. Ik heb al werkervaring, leer nog bij op school en een jong iemand kun je nog meer kneden. Bovendien is het natuurlijk mooi als je een vrouw vindt die gek is op hun auto’s.”

Trots
En de toekomst? “Ik ben bijna klaar met de studie en het is de intentie dat ik voorlopig aanblijf bij Donkervoort. Ik vind het een prachtig bedrijf. Dankzij veel PK’s en weinig gewicht kan een Donkervoort de beste prestaties leveren. Elke auto is zelf door de eigenaar samengesteld, handgemaakt en dus uniek. Dankzij die trots op het product voelt het hier als een grote familie. Voor de verdere toekomst wil ik mij nog wel meer ontwikkelen. Ik denk erover om een cursus Frans te gaan doen of misschien hbo. Ik ben zeker nog niet klaar met leren. Het voelt goed om iets voor jezelf te doen en jezelf onafhankelijk te maken. Natuurlijk is de combinatie van werk, leren en een kindje best eens zwaar. Maar als je iets wilt in het leven, dan moet je ervoor vechten. Of, zoals de slogan van Donkervoort zegt: ‘No compromise!’ Dat voorbeeld wil ik graag aan mijn zoontje laten zien.”

Neem jij anderen graag werk uit handen en wil je hun eerste aanspreekpunt zijn? Dan is de opleiding Management assistent iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je onder andere het organiseren van bijeenkomsten, uitwisselen van schriftelijke en mondelinge informatie en uitvoeren van administratieve taken.

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Vind hier meer informatie