ROC Friese Poort blinkt uit in aansluiting werkveld regio

ROC Friese Poort ontvangt het oordeel ‘goed’ van de onderwijsinspectie voor de kwaliteitszorg en ambitie van de organisatie. De inspectie sprak lovend over de verbinding van het onderwijs met het regionale werkveld. En over de begeleiding van studenten bij hun persoonlijke ontwikkeling. ‘Studenten, ouders en bedrijfsleven kunnen erop rekenen dat studenten goed voorbereid zijn op een toekomstige plek in de samenleving als beroepskracht en als burger.’, aldus de onderwijsinspectie.

Koks derde tijdens Future Talents

Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks en gastheren & -dames meegedaan. Mark Jellema, Nicky Aquaa en Ruben van Zanten van ROC Friese Poort werden derde. Een hele prestatie als je kijkt naar het niveau van de wedstrijd en de jury. 

Entreeopleiding ROC Friese Poort landelijk voorbeeld

Naast een goed op instellingsniveau ontving de Entreeopleiding van ROC Friese Poort in Sneek begin dit jaar ook het oordeel ‘goed’ van de onderwijsinspectie. En dat is uniek. Het is namelijk de enige Entreeopleiding in Nederland met een goed. De opleiding blinkt onder andere uit in de begeleiding van studenten en de intakeprocedure. Reden voor de onderwijsinspectie om de opleiding te vragen hierover een presentatie te geven tijdens het congres de Staat van het Onderwijs vorige week.

Informatiebijeenkomst Helpende plus bij Mienskipssintrum Leppehiem

Met de vele veranderingen in de zorg vindt Mienskipssintrum Leppehiem dat hun werknemers wat extra kunnen gebruiken om te kunnen voldoen aan de zorgvraag die steeds complexer wordt. Om hierop in te spelen, wil Leppehiem in september 15 helpenden laten starten met het keuzedeel Helpende plus bij ROC Friese Poort. Aan het einde van dit traject ontvangen de studenten een mbo-certificaat.

Gouden Schaal voor gezonde schoolkantines ROC Friese Poort

ROC Friese Poort heeft haar kantines gezond ingericht. De onderwijsinstelling heeft daarom de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum gekregen voor haar vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord en Leeuwarden. Onderwijsinstellingen krijgen deze wanneer meer dan 80% van het assortiment uit gezonde keuzes bestaat. ROC Friese Poort wil bijdragen aan een gezonde leefstijl voor haar studenten en medewerkers. Op 16 april overhandigde Diane Peters van het Voedingscentrum de schaal aan de catering managers van ROC Friese Poort.

Eerste 100 zorgmedewerkers krijgen certificaat voor nieuwe functie woonzorgondersteuner bij Noorderbreedte

De nieuwe functie van woonzorgondersteuner is officieel een feit.

Na de grootscheepse werving waarmee Noorderbreedte eind vorig jaar begon, was het 8 april zover: de eerste groep woonzorgondersteuners kreeg officieel hun certificaat uitgereikt na het opleidingstraject dat Noorderbreedte hen in samenwerking met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen heeft aangeboden. 

STAR Awards 2019: En de winnaars zijn…

Marcel van der Meulen, Patyna (Beste stagebedrijf/-begeleider), Agnes Abma (Beste docent), Linh Ngo (Studente met een uitblinkende  Stage) en Student Start-up Mooie Tafel (Student met een uitstekend project) zijn de winnaars van de STAR Awards 2019. De winnaars werden op 8 april bekend gemaakt tijdens een wervelende awardshow in Stadschouwburg de Harmonie. De STAR Awards zijn de jaarlijkse verkiezing van ROC Friese Poort voor uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven.

Uitwisseling met Järfälla Gymnasium Zweden

Järfälla Gymnasium en ROC Friese Poort werken sinds 2010 samen in het organiseren van buitenlandse stages en uitwisselingen. Zondagochtend 24 maart vertrok de eerste van zes groepen studenten die over een periode van twee jaar elkaars school, werk en leefomgeving zullen ervaren. De studenten verblijven drie weken lang in het gezin van een student die in mei 2019 ook naar Nederland komt. Het doel is elkaars cultuur leren kennen en werkervaring buiten Nederland opdoen.