ROC Friese Poort blinkt uit in aansluiting werkveld regio

ROC Friese Poort ontvangt het oordeel ‘goed’ van de onderwijsinspectie voor de kwaliteitszorg en ambitie van de organisatie. De inspectie sprak lovend over de verbinding van het onderwijs met het regionale werkveld. En over de begeleiding van studenten bij hun persoonlijke ontwikkeling. ‘Studenten, ouders en bedrijfsleven kunnen erop rekenen dat studenten goed voorbereid zijn op een toekomstige plek in de samenleving als beroepskracht en als burger.’, aldus de onderwijsinspectie.

Start in september met een branche erkende opleiding kok

Met het aanbreken van de zomervakantie is het voor de horeca alle hens aan dek. Gebrek aan personeel is al jaren een probleem. Volop kansen voor jou dus als je je wilt omscholen richting de horecabranche. Aan de slag als kok? Meld je snel aan voor de branche opleiding van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en haal een landelijk erkend SVH-diploma. Start 9 september 2019 in Sneek.

Afstandsonderwijs kost ‘bloed, zweet en tranen’

De Urker visserijschool ROC Friese Poort start na de zomer met een BBL-opleiding SW5+. De plus betekent dat het een opleiding Beroeps Begeleidend Leren inclusief vaarbevoegdheid is. Jacob Bakker (42) wil die opleiding voor stuurman-scheepswerktuigkundige/visserijofficier van harte promoten. Zelf haalde hij deze maand - ,,met bloed, zweet en tranen’’ – zijn SW5-diploma via de zogenaamde derde leerweg, het afstandsonderwijs voor volwassenen.

Zomervakantie Urk begint met feest

De zomervakanties zijn begonnen en daar gaat traditioneel menig feestje aan vooraf. Zo ook bij ROC Friese Poort op Urk, waar bijna 100 leerlingen zaterdag 13 juli hun diploma kregen uitgereikt.

Voor het examen slaagden in totaal 30 visserijstudenten, 20 koopvaardij-studenten en 35 binnenvaartstudenten. Onder hen zowel jongeren als volwassenen op niveau 2, 3 en 4. Aangevuld met de logistieke opleidingen en de medewerkers versindustrie leverde ROC Friese Poort bijna 100 gediplomeerden af in schooljaar 2018-‘19.