0900 8 996 996
(normaal tarief)

Talentklassen

Bij ROC Friese Poort zijn er volop mogelijkheden voor studenten om talent te laten zien en verder te ontwikkelen. Dat er bij ROC Friese Poort veel horecatalenten rondlopen blijkt wel. In zowel Drachten als Sneek zijn er maar liefst twee volle klassen met talenten. In totaal worden 36 studenten van de opleidingen Kok,
Manager/ Ondernemer Horeca en Medewerker Bediening klaargestoomd om mee te doen aan landelijke kookwedstrijden en doen ze extra ervaring op in kooktechnieken. Joël van der Heide is geselecteerd voor de talentklas in Drachten: "Ik heb er voor gekozen om mee te doen aan de talentenklas omdat ik er veel van kan op steken als het gaat om praktijkervaringen. En je komt mensen en bedrijven tegen die je tijdens 'normale' stages niet snel tegen zult komen, maar die door hun kennissen binnen de horeca toch bepaalde deuren voor je kunnen openen. Het zal in ieder geval nooit in mijn nadeel werken voor toekomstige banen of stages."

Topkoks als Jan Smink begeleiden de studenten. Studenten worden klaargestoomd na het behalen van hun diploma een topfunctie in de nationale en internationale wereld van de gastronomie te bemachtigen. "Ik heb toch maar even met Jan Smink gewerkt", vertelt Jasper Nijboer trots. "Dat staat goed op mijn CV!" Jasper Nijboer is één van de studenten die meedraait met één van de talentklassen van de opleiding Horeca.

Toelating
De tweede-, derde- en vierdejaars studenten zijn voor deze talentenklassen geselecteerd op basis van inzet en motivatie tijdens hun studie. Daarnaast moesten zij een motivatiebrief schrijven waarom zij denken geschikt te zijn voor de talentenklas. Ook moeten zij bereid zijn om stage te gaan lopen bij de betrokken bedrijven en vinden de gastlessen in hun vrije tijd plaats. Dit alles heeft een gemotiveerde groep studenten opgeleverd. De studenten krijgen buiten de reguliere schooltijd les van  onder andere Jan Smink. Deze topkok is naast instructeur bij ROC Friese Poort, ook winnaar van de Bocuse d’Or 2015 in Nederland en deelnemer aan de wereldfinale van de Bocuse d’Or 2015 in Lyon. Een prestigieuze wedstrijd voor chefs van grote klasse.