NL leert door

Subsidies voor scholing werknemers

NL leert door

ROC Friese Poort heeft, samen met een aantal partners, een subsidieaanvraag toegewezen gekregen voor NL Leert Door. Een prachtig samenwerkingsverband met als doel om ruim 750 deelnemers de mogelijkheid te bieden om een bij- of omscholingstraject te volgen. Hiermee kunnen jouw medewerkers en/of zij-instromers, of ZZP'ers en flexwerkers die hun baan dreigen te verliezen bijna kosteloos opgeleid worden voor mbo-certificaten.  

Geen werkgever?
Heb je geen werkgever? Je kunt je gewoon aanmelden voor onderstaande mbo-certificaten.

Welke mbo-certificaten komen in aanmerking voor de subsidie NL (Noorden) leert door?

De subsidieregeling NL leert door is zo’n succes dat het beschikbare budget al op is. Dat betekent dat we onze scholingstrajecten momenteel helaas niet meer aan kunnen bieden met deze subsidie.

Meer informatie

Over NL Leert Door

Wie
Werknemers die 18 jaar of ouder die actief deelnemen aan de lessen en de opleiding afronden. Ook zelfstandigen en zzp’ers die hun baan dreigen te verliezen kunnen gebruik maken van de subsidieregeling NL leert door. 

Wat
Subsidie voor leerpakketten, abonnementen, cursussen en trainingen. Het gaat om fysieke, gecombineerd met online scholingstrajecten.

Hoeveel
Er wordt per deelnemer maximaal € 1.000 van de scholingskosten vergoed. Bijkomende kosten zijn voor rekening van de werkgever, mits de werkgever hiervoor akkoord gaat. Hiervoor ontvangt de werkgever van ons een aanvullende factuur. Mocht je geen werkgever hebben, dan kun je je alsnog aanmelden. Voor jou als deelnemer is het kosteloos.

Wanneer
1 januari 2021 tot 31 december 2021. De scholing moet voor 31 december zijn afgerond.

Waarom
Medewerkers leren hierdoor vaardigheden aan om breder inzetbaar te worden of ander werk te verrichten.

Hoe
Schrijf je in voor een van onderstaande cursussen die ROC Friese Poort volwassenenonderwijs aanbiedt. Inschrijven kan via onderstaande cursuslink of www.scholingsalliantie.nl. Wees er snel bij want VOL = VOL

Nederland leert door