Terug

Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers

maandag 20 augustus 2018

Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en medewerkers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij.

Tel mee met taalAls werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing die tot een betere taalvaardigheid van je medewerkers leidt. Je kunt de subsidie gebruiken voor één of meerdere opleidingstrajecten of cursussen. Vanaf 1 augustus start een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal voor de aanpak van laaggeletterdheid. Aanvragen kan vanaf 1 augustus tot en met 15 oktober 2018. 

Voor werkgevers is voor het nieuwe tijdvak 2,5 miljoen euro beschikbaar. Het maximale subsidiebedrag per cursist van een taaltraject is € 1.500,-, Het maximumbedrag per subsidieaanvraag is € 200.000,-. Het subsidiebedrag is maximaal twee derde van de subsidiabele kosten. De subsidie wordt uitgekeerd op een ‘op is op’ basis. Wees er dus snel bij. 

Belangstelling? 
Neem contact op met Ruth Karakaya via e-mail ruth.karakaya@lerenenwerken.nl of telefoonnummer 06 - 31746833. Meer informatie vind je op taalakkoord.nl en telmeemettaal.nl.