Terug

Studenten strijden tijdens voorrondes Skills Heroes 2019/2020

woensdag 16 oktober 2019

Van 4 tot 6 maart vindt Skills The Finals plaats. Meer dan dertig studenten namen gisteren de eerste horde op weg naar die finales. 

Op de verschillende vestigingen vonden dinsdag 15 oktober de voorrondes van Skills Heroes plaats. In meerdere vakgebieden werd bepaald wie zich de beste van ROC Friese Poort mag noemen. Van lasser tot kapper en van beveiliger tot ICT-beheerder. 

In de komende maanden gaan deze studenten zich proberen te plaatsen voor Skills The Finals. Voor sommige vakwedstrijden geldt dat er nog een halve finale of een kwalificatiewedstrijd te spelen is. Uiteindelijk gaan de beste acht studenten van verschillende ROC's naar Skills The Finals. ROC Friese Poort is mede-organisator van dit evenement. 

Nationale kampioenen maken kans om zich te plaatsen voor de Europese Kampioenschappen. Die vinden in september 2020 plaats in het Oostenrijkse Linz. 
Tijdens de prijsuitreiking in Leeuwarden, werd kapster Esra van der Meer in het zonnetje gezet. Zij werd afgelopen augustus 14e van de wereld in Kazan. Als aanvulling op haar diploma kreeg zij een schoolverklaring voor excellentie. 


Bekijk hier alle foto's.