Terug

Studenten logistieke opleiding blij met gesponsorde heftruck

donderdag 27 juni 2019

Het Logistiek Centrum in de Westereen is uitgebreid met een heftruck. Studenten die in deze praktijkgerichte omgeving les krijgen, kunnen nu hun rijvaardigheden blijven oefenen op de heftruck in het magazijn. 

Het Logistiek Centrum in de Westereen is uitgebreid met een heftruck. Studenten die in deze praktijkgerichte omgeving les krijgen en in bezit zijn van een heftruckcertificaat, kunnen nu hun rijvaardigheden blijven oefenen op de heftruck in het magazijn. Docent Michel Homan licht toe: "De heftruck maakt deze leeromgeving nog echter. Het is ook mooi dat de studenten die een heftruckcertificaat gehaald hebben, het geleerde direct kunnen toepassen in de praktijk.'

De aanschaf van de heftruck is mede mogelijk gemaakt door Siderius Heftrucks uit Berlikum en door ATO-bedrijfstrainingen. Bij ATO hebben studenten Logistiek medewerker of Logistiek teamleider de mogelijkheid, om via school, een heftruckcertificaat te halen. In twee of drie dagdelen leren ze een heftruck besturen. De training wordt afgerond met een heftruckexamen en bij positief resultaat wordt het heftruckcertificaat uitgereikt. Zonder heftruckcertificaat is het niet toegestaan om met een heftruck om te gaan. 

De nieuwe heftruck is een realistische toevoeging aan het Logistiek Centrum. Het magazijn heeft onlangs nog stellingen gekregen waar de pallets met dozen opgeslagen staan. Met de heftruck erbij kunnen de studenten op een veilige manier het logistieke proces uitvoeren. Zoals je ziet zijn ze daar blij mee! 

heftruck