Terug

Studenten exposeren online

maandag 08 juni 2020

Zes studenten van ROC Friese Poort openen vrijdag 12 juni hun digitale expositie ‘Lorem Ipsum’.

Deze expositie is onderdeel van een keuzevak binnen hun opleiding Mediavormgever Art en Design. De vijf kunstenaars studeren in Drachten. Om 12.00 uur opent ‘Lorem Ipsum’ haar online deuren. Bezoekers krijgen een digitale plattegrond, ePub-bestand, met een handleiding hoe ze die kunnen openen. Op deze plattegrond zie je Friesland, met daarop enkele huizen. De woonplaats van de studenten. Achter de huisjes vinden bezoekers informatie over het expositiewerk door middel van presentatiefilmpjes, foto’s en tekst.

Anne Bouma

 

De expositie is onderdeel van het keuzevak hbo, waarbij studenten zich oriënteren op hun vervolgstudie. Papieren Jurk Studente Anne Bouma ontwierp een Papieren Jurk, die haar huidige opleiding met haar vervolgopleiding verbindt. “Ik ben aangenomen bij de opleiding Theaterdocent in Leeuwarden. Een combinatie tussen theater en vormgeving sprak mij daarom aan. De jurk staat voor mij symbool voor kostuum, een van de onderdelen van theater. Het papier van de jurk staat voor Art en Design,” verklaart Anne.

Verbinding

Ook Madelon Arends legt de verbinding met haar vervolgopleiding. Zij haalt haar inspiratie uit het kunstwerk Ultra op de Groninger Emmasingel. Zij maakte een eigen inspiratie van dit beeld dat enkel uit (roestig)metaal bestaat en een soort anti-schoonheidsideaal is. Freddie Mercury Studente Lisanne Wind schilderde Freddie Mercury in drie verschillende kunststromingen.

“Freddie Mercury inspireert mij altijd met zijn muziek, daarom heb ik hem als model genomen. Ik wilde mij graag verder ontwikkelen in verschillende schildertechnieken en het schilderen van mensen. Daar maakte ik een serie van. Ik heb gekozen voor de stromingen Realisme, Jugendstil en Pop-Art. Vooral realistisch schilderen vind ik lastig, maar ik ben erg tevreden met het resultaat,” aldus Lisanne.

Lisanne

Naast Anne, Lisanne en Madelon exposeren Cor Pompstra, Harry Steensma en Jasthin Heer hun werk. Daarnaast krijgen zij bij deze expositie hulp van Jessica Hoekstra, Tjitske de Roos en Sjoukje Sluis. Deze drie studenten ontwierpen het logo voor de expositie en zijn het meesterbrein achter de plattegrond. De expositie opent op vrijdag 12 juni om 12.00 uur en is te bezoeken via Instagram en Facebook. @Expositie_Lorem_Ipsum en Expositie Lorem Ipsum.