Terug

Stem op het ESF-project 'Kansen voor statushouders in Friesland'

woensdag 02 oktober 2019

Het ESF-project 'Kansen voor statushouders in Friesland' van Gemeente Leeuwarden en ROC Friese Poort is genomineerd voor een ESF-Award 2019. Stemmen kan tot en met donderdag 31 oktober!

ESF-project Kansen voor statushouders in FrieslandStem voor 31 oktober op het ESF-project ‘Kansen voor statushouders in Friesland’ van Gemeente Leeuwarden en ROC Friese Poort. Het project is genomineerd voor een ESF-award. Dit project is mede mogelijk gemaakt door ESF budget vanuit de Gemeente Leeuwarden.

De vijf projecten met de meeste stemmen, gaan naar de finale van het ESF-Event op woensdag 6 november 2019 in de Glazen Zaal in Den Haag. Op 1 november is bekend welke vijf projecten naar de finale gaan. Tijdens het jaarlijkse ESF-Event staan we stil bij bijzondere projecten en activiteiten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij het Europees Sociaal Fonds (ESF 2014-2020). 

Stempagina ESF-awards


Het project 'Kansen voor statushouders in Friesland'

Loopbaan coaching voor statushouders
Vanaf schooljaar 2018-2019 worden 125 statushouders, die bij ROC Friese Poort een opleiding volgen, extra begeleid bij hun opleidingstraject. De extra ondersteuning is met name gericht om vaardigheden te verbeteren zoals: zelf actief zijn en meer kennis en inzicht krijgen in zowel de Nederlandse samenleving als het Nederlandse onderwijssysteem. De coaching helpt de student ook om zijn of haar netwerk te vergroten en hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit verhoogt allemaal de kans om een opleiding af te maken en een passende baan te vinden. 12 docenten van ROC Friese Poort zijn hier afgelopen jaar specifiek voor opgeleid om de statushouder hierbij te coachen.

De loopbaan coaching is mede mogelijk gemaakt met ESF budgetten vanuit Leeuwarden (regio gemeente) en gaan tot eind 2019 door. Daarna zal ROC Friese Poort de loopbaan coaching integreren in haar opleidingsaanbod van het Startcollege.

Filmpje over het project                                           Stemmen