Terug

Stem op één van onze projecten voor de LC Awards 2021!

woensdag 26 mei 2021

In de Leeuwarder Courant zit vandaag een speciale LC Awards bijlage Afbeelding verwijderd.. Vanuit ROC Friese Poort doen de volgende projecten mee aan de LC Awards:
Studentenonderneming Gouden Piek advocaat, Project FP Buren en Project Nautische Hydro Plateaulift; varen zonder beperking.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om te stemmen op één van deze projecten. Het stemtraject is van 26 mei t/m 6 juni 2021. Op 8 juni zullen de studenten hun projecten presenteren voor een deskundige jury.

FP Buren
Een sociaal werker staat midden in de maatschappij en helpt mensen hun draai te vinden in de samenleving. Voor de opleiding Sociaal Werk van ROC Friese Poort in Leeuwarden reden om een project op te zetten waarbij de studenten werkervaring kunnen opdoen in hun ‘eigen’ wijk. Het gebied rond de school is namelijk het werkterrein voor het project FP Buren. Een prachtige win-win.
FP Buren

Gouden Piek advocaat
‘Vier, sterk gemotiveerde ondernemers.’ Zo noemen de vier studenten Ondernemer Retail zichzelf op de website van Gouden Piek advocaat. De vier zijn hun eigen onderneming gestart met het verkopen van streekgebonden, huisgemaakte advocaat. Verkocht onder de naam: Gouden Piek advocaat.
Gouden Piek

Nautische Hydro Plateaulift; varen zonder beperking
Als varen je lust en je leven is, maar je handicap je belemmert om in een boot te stappen, dan kun je op zoek gaan naar een oplossing. En dat is precies wat een invalide klant van Westra BV deed. Zo kregen Sven Sijbesma en Rimmer Schipper, twee studenten van de BBL opleiding werktuigbouwkunde Sneek (avondschool) de opdracht om een liftinstallatie te ontwikkelen.
Plateaulift

Op lc.nl/awards kan van elk project een video bekeken worden en tot en met 6 juni kan er gestemd worden op de studenten. De video met de meeste stemmen wint de publieksprijs, die wordt uitgereikt tijdens de grote finale van de LC Awards op 8 juni. Die vindt plaats in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Helaas kan daarbij, vanwege de coronamaatregelen, nog geen publiek aanwezig zijn. Maar de avond is wel live te volgen via deze site. Een deskundige jury beslist welke projecten de LC Awards verdienen. Naast de publieksprijs zijn er drie categorieën waarin wordt gestreden: het beste project in het mbo, het beste werkstuk voor bachelorstudenten van hbo en wo en het beste werkstuk van masterstudenten in hbo en wo.

P.S de pagina laat in willekeurige volgorde de finalisten zien, dus niet altijd die van ons.