Terug

Start in september met een brancheopleiding kok

woensdag 17 juli 2019

Ben jij de volgende horeca held? Haal in 25 weken het branche erkende SVH-diploma Basiskok of Zelfstandig werkend kok.

Met het aanbreken van de zomervakantie is het voor de horeca alle hens aan dek. Gebrek aan personeel is al jaren een probleem. Volop kansen voor jou dus als je je wilt omscholen richting de horecabranche. Aan de slag als kok? Meld je snel aan voor de brancheopleiding van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en haal een landelijk erkend SVH-diploma. Start 9 september 2019 in Sneek.

HorecaHet aanbod volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort wordt continu vernieuwd en uitgebreid en aangepast op de behoefte op de arbeidsmarkt. De vraag naar medewerkers in de horeca wordt groter, terwijl het aantal studenten van horecavakopleidingen aan het mbo nauwelijks stijgt. Geschoolde werknemers zijn onmisbaar voor de horeca. Speciaal voor volwassenen ontwikkelden wij twee korte brancheopleidingen.


Brancheopleiding
Een brancheopleiding is praktijkgericht. Hierin zijn de algemene theoretische vakken en stage geen vereiste. Je bent daardoor sneller klaar met je opleiding en leert alleen het hoognodige voor je (toekomstige) functie. In de brancheopleidingen Basiskok of Zelfstandig werkend kok behaal je in 25 weken het branchediploma van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca).

Ben jij de volgende horeca held?
Wil jij graag in de horeca aan de slag, maar heb je nog geen ervaring? Volg dan de training Horeca basisvaardigheden. Binnen 1 dag leer je communiceren met de gasten, draagtechnieken, bier tappen en doe je basiskennis op van de verschillende wijnen.

Maatwerk in de horeca
Heeft jouw organisatie behoefte aan op maat gemaakte korte horecacursussen? Wij verzorgen regelmatig in-company cursussen voor een groep medewerkers op locatie. De cursussen worden afgestemd op het niveau en de mogelijkheden van de medewerkers en op de specifieke wensen van de organisatie. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op via 058-2339966, óók tijdens de zomervakantie.

Nederlandse eetcultuur weer op de kaart
Horeca docenten bij ROC Friese Poort werken volgens de 5 principes van Dutch Cuisine. "De Nederlandse keuken is creatief gevarieerd en duurzaam, dat verdient waardering." vertelt Jelle Dijkema, Instructeur Horeca bij ROC Friese Poort Sneek. "We leren studenten bewust te werken met de 5 principes van Dutch Cuisine. Onze gedreven vakdocenten hebben allemaal ervaring met werken volgens de Dutch Cuisine principes. Ze zijn op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Horeca." 

Dutch Cuisine staat voor de identiteit van de Nederlandse keuken en kan het huidige imago van onze Nederlandse eetcultuur ombuigen. Van een alledaagse keuken naar een creatieve, duurzame en innovatieve keuken met een unieke signatuur waar iedereen trots op is.